Sams kanon mot HBK fixar Blåvitts fortsatta guldstrid   2 comments

Två goe gubs på KG

Det går att säga mycket om betydelsen av Sam Larssons volley-kanon i minut 92. Betydligt mer än vad spelet i övrigt hade att bjuda på. Just där hamnar pendeln för dagen – fokus på det prestationsmässigt positiva eller spelmässigt negativa?

I ett kortare perspektiv koncentreras i vanlig ordning – allt mot IFK Göteborgs krampaktiga spel på Sörjans Valls dyvåta gräsmatta. I ett längre perspektiv däremot kopplas Adam Johanssons uttalande till Göteborgs-Posten på. För visst är det som han säger, en av lagets få guldvinnare med Blåvitt – Man måste ha lite tur med.

Långsiktigt fokus vinner här. För visst hade vi en jäkla tur idag. Det där som är så oerhört avgörande om det i slutänden ska bli ädel valör på medaljen.

När Sam Larsson (dagen efter) den sena kvitteringen mot MFF på Gamla Ullevi (1-1), intervjuades för den här bloggen, var det en kille som ofrivilligt hamnat i fokus för allas prat och blickar. Leende och tillbakalutad förklarade han den gången att målet för året är att ta guld. När han nu ännu en gång, efter ett sent inhopp, pangar in matchens enda mål, och det på tilläggstid (i värsta Sella-style) – så lever den ”lilla rösten med den stora drömmen om guld” åter upp.

Att på egen hand dra in fyra poäng på två matcher, det i slutskeden av matcher, är inte vad varje spelare behärskar, än mindre klarar av. Det ska vara Hannes ”killer” Stiller då, eller gamla hederliga matchvinnaren Jonas Wallerstedt. Men med en Stiller som inte får det att klicka riktigt och en ”Walle” som för länge sen lämnat laget, är det glest i skaran av iskalla blåvita målgörare. Det trots en på pappret fantastisk trupp, förgylld med både stjärnor och landslagsspelare.

Sam Larsson bryr sig inte om den där biten och det är precis det som jag gillar så jävla starkt med pojkvaskern. Han har bara fokus på en enda sak. Vinna!

Jag är faktiskt inte det minsta förvånad över att få ta del av hur Larsson själv uttrycker sig för tv- och tidningar. Att han ”snackade med Hysén” innan han pangade till bollen som bara damp ned mitt framför honom. Alltså, den här killen andas, tänker – är fotboll!

Sam Larsson vet precis hur han vill ha det och idag… just det. Han kliver resolut rakt in i boxen, i stället för att dra sig till förväntad vänsterkant. Där är han, när ingen i Halmstad hinner med. I mitten, på den yta han så gärna vill vara på. Den yta han trånar efter. Den yta han äger, när han bara får tillfället. Och som han äger den sen.

Vilken träff. En sån jävla träff han får till pojken!

Att ett lag kan underprestera och sunka omkring i ett rent provocerande kofösar-tempo… för att till slut ändå få – tre viktiga poäng med sig. Det är vad som utmärker en sann guldaspirant. Att någon enskild spelare, likt Kjetil Waehler senast mot Åtvidaberg, kliver fram och presterar, när chansen väl dyker upp, det samtidigt som målvakten i laget håller tätt bakåt. Där är det – Två feta vinnar-faktorer, livsviktiga inför en stekhet allsvensk höst.

Sen ska man som sagt ha lite av den där beryktade turen också.

Gnaget tappar poäng, samtidigt som Helsingborg IF stannar upp efter en nedrig förlust på Hisingen. Två av fyra guld-jagande lag hackar till direkt. Det ger oss ett utgångsläge, där vi plötsligt har allt i egna händer (även om Malmö FF naturligtvis fortfarande har chansen att göra ett nytt ryck, det redan måndag kväll).

Men lägg där till: Inga nya skador, inga avstängningar, inga nya gula kort och härnäst – årets största hemmamatch. Ett utsålt Gamla Ullevi mot ärkerivalen AIK. Inget drömläge om man håller sig till statistik och pappers-lösningar, men…

… med lite tur, ett tilltagande tempo och en sista puts på det mesta – då finns det till slut ingenting som skrämmer. Inte om en vecka. Inte i höst. Inte i år.

Sam sala bim!

 

Annonser

2 svar till “Sams kanon mot HBK fixar Blåvitts fortsatta guldstrid

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Nej, vi har inte allt i egna händer. Vi är beroende av att MFF förlorar poäng.

    • ”där vi plötsligt har allt i egna händer (även om Malmö FF naturligtvis fortfarande har chansen att göra ett nytt ryck, det redan måndag kväll).”

      Tyckte nog att jag var tydlig nog här, men men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: