Omstart, höst och klassisk bortamatch. Stefan Selakovic – IFK Göteborg   Leave a comment

Legend Sella!

Stefan Selakovic. Under många år Blåvitts stolta fanbärare. Nu, i år, tillbaka i klubben där allt en gång började och hände Halmstads BK. Den klubb som betytt, inte bara ett utan två SM-guld – plus den naturliga språngbrädan ut i Europa, med tufft och lärorikt ligaspel i holländska Hereenveen. Hemma igen alltså, fast ändå inte. På söndag kommer nämligen hjärteklubben IFK Göteborg på besök. Med det följer kompisar, vänskap och starka känslor. Väl på plan lär det bli helt andra tongångar. Räkna snarast med en enormt taggad Sella – redo att visa allt och alla varför han fortfarande inte lagt skorna på hyllan. Nu kämpandes för sitt lags överlevnad i en tät allsvensk serie. Dags att ännu en gång få möjligheten att möta en av Blåvitts riktigt stora i modern tid. Legend Stefan Selakovic.

Under säsongen har ett flertal SMS bytts med IFK Göteborgs populära högerytter. Dels efter vårens match på Gamla Ullevi, då Halmstads BK besökte arenan, det för första gången på en längre tid. Den här gången med en hyllad spelare på mittfältet. Riktigt pigg och stark, om än med ett betydligt solkigare matchställ. Sella tackar i ett längre svar efter genomförd match för all värme och uppmärksamhet. Den ”dubbla känslan” av att vara tillbaka på hemmaarenan, den här gången placerad på fel sida… framkallade vid tillfället just – mycket känslor. Som alltid när det kommer till Stefan Selakovic.

Efter Sellas kanonmål på straff, när Gnaget nyligen gästade Örjans vall, kom ett nytt SMS som tack för all support på hemmaläktarna. Trots signering av meddelandet, med både namn och Supporterklubben Änglarna återgett. Sella är inte alltid så nogräknad. All support är god support. Enkelt och hjärtligt. Som alltid när det kommer till Stefan Selakovic.

Men det är i år det.

Läget efter att säsongen tagit slut i november 2012 – är något helt annat. Ett möte på Kamratgården, inbokat i Änglarnas regi, för ett sista reportage och porträtt, med en av IFK Göteborgs mest tongivande och omtyckta spelare i modern tid. En lång timme av minnen, skratt, känslor, gråt och samtidigt, mitt i allt detta – en oerhörd besvikelse. Ja, rent utsagt sorg över att inte få vara kvar i klubben älskad högre än allt annat. Att inte få vara en del av gänget. Att inte längre få vara en del av Tobias Hyséns vardag. Att sluta sin tid som förlorare, och det för tredje året i rad. Att se Stefan Selakovic sitta krökt i stolen och ändå lyckas svara så klokt och professionellt… En insats långt utöver det vanliga. Som så ofta när det kommer till Stefan Selakovic.

Avslöjandet av ”den stora planen” för framtiden fick vänta. Åtminstone den gången. Att det lutade åt spel i Halmstads BK, klubben där allting en gång tog fart, var väl knappast något som överraskade – men att så fort orka ta tag i situationen, som offer, dumpad och ensam, med familj och ofrivillig flytt framför sig. Ett mod och en styrka som måste beundras. Som alltid när det kommer till Stefan Selakovic.

Att allas vår ”goe Sella” en dag dyker upp i någon ny roll i föreningen IFK Göteborg, på Kamratgården, det skulle inte förvåna mig. Inte alls. Men skorna är fortfarande snörade och det på daglig basis. Klubben för Stefan Selakovic är Halmstads BK. På söndag är det match mot IFK Göteborg. Då blir det åka av, lita på det.

Ska vi förvänta oss att Sellas närvaro blir som en ”egen match i matchen”, trots jakt på tre viktiga poäng i pågående guldstrid?

Njae.

Jag väljer istället att uttrycka saken på följande sätt:

Om tjötröven mitt på planen skulle vilja vara med Blåvitt på resan mot Guld – lita på det.

Om samma tjötröv kommer att bjussa på något när det väl blåses till match  – glöm det.

På söndag smäller det!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: