U-17 Allsvenskan: Efter smällen mot MFF – Blåvitt tar sig till Borås   Leave a comment

U17 mot HIF 130730

Landslagsuppehåll betyder lediga dagar för IFK Göteborgs A-lag. Annat är det för klubbens U-lag, som med sikte på hösten kämpar för slutspelsplatser. Ingen ro att hämta här inte. Senast igår spelade U-19 mot Kristianstad. En match de vann med 3-1. Viktiga tre poäng och en förstaplats i serien.

För IFK Göteborgs U-17 lag är läget just nu aningens tajtare. Brakförlust på hemmaplan senast mot serieledarna Malmö FF (2-5) och en fjärdeplats i tabellen. Nog för att MFF dominerar serien totalt i år, men att en total genomklappning sker och det på hemmaplan, det ska inte få hända. Lagets tränare Eijlert Björkman är vass i tonen när han ger sin dragning av årets stora bottennapp.

– Tung förlust mot Malmö FF. Vi börjar riktigt bra och har en missad straff, samt två frilägen den första kvarten. De får till ett inlägg och nick i mål efter 16 minuter (deras första avslut). Vi fortsätter jobba på men efter 0-2 (personligt misstag i straffområdet) i 25 minuter vissnar de flesta spelare, vilket absolut inte får ske men energin flyter bort. Följdriktigt kommer 0-3 i minut 39, även det inlägg och nick. I andra halvlek blir vi straffade redan efter sju minuter då MFF gör ytterligare ett mål. Vi har en uppryckning efter 1-4 (Happy Johnson) och skapar tryck, men istället kommer 1-5 från ingenstans. Även det ett personligt misstag, eller otur, då en spelare ramlar med friläge som följd. Malmö är efter 25 minuter det klart bättre laget.

Veckan har fortsatt varit tuff – både för spelare och ledare. Analyser, genomgångar och strategier har avlöst varandra, allt för att ta sig ur det läge som uppstått.

– Följderna av matchen är ju givetvis att återkoppla, vilket vi gjort. Dels som grupp dagen efter med teori och individuella samtal med enskilda spelare som underpresterar eller missar. Alltid tråkigt med genomklappningar och detta är andra gången i år mot Malmö FF. Vi kan prata om otur eller oskicklighet med en missad straff med mera, men lärdomen vi tar med oss är ändå att inte tillåta oss vare sig som lag eller enskild spelare att falla ihop.

Siktet är nu åter inställt på match och vinst – ett måste om laget ska lyckas befästa sin plats i tabellen, något som just nu är av stor betydelse, då jakten på slutspelsplatser är i full gång. IFK Göteborg ligger som sagt på en fjärdeplats, på samma poäng som nuvarande trea, vilka är just IF Elfsborg (men noteras ska då att Elfsborg har en match mindre spelad). På en andraplats i tabellen hittar vi Halmstads BK. En andraplats som idag lämnas över, om än tillfälligt, till vinnaren i dagens match. ”Tajt tabell” är som synes inte någon överdrift.

– Nu laddar vi för fullt inför matchen mot Elfsborg. Jag vill se ilskna bin som surrar för allt vad de är värda. Vi har lite jobbiga skador just nu på Richard Cindric (osäkert om det blir 1-3 veckor till slut) och Alexander Leksell (kanske aktuell mot Gais?). Mot Malmö var dessutom Viktor Orrö sjuk och Kevin Andersson har precis tillfrisknad, men är ändå inte helt frisk.

—————————————————————————–

IFK Göteborg ställer upp med följande lag (4-2-3-1):

Tobias Johansson

Ronni Mleczkovicz Damon Kavousi Oskar Larsson Hampus Dahlqvist

Adnan Saltagic Oscar Kindlund

Kevin Anderson Omar Hamid Abdahlah Isak Edlund

Victor Edvardsen

På bänken från start:

Peter Cavar, Kevin Yamoah, Happy Johnson, Arber Mehmetaj, Jakob Sellhed, August v Braun (U-16), Anton Campo.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: