U-17 Allsvenskan: Blåvitt tar med sig tre poäng hem till Götet   Leave a comment

U-17 Helsingborg-IFK Göteborg, juli 2013

Som en av de sista seriematcherna i årets upplaga av U-17 Allsvenskan, tar sig IFK Göteborg till Borås för en riktig poängfajt mot Elfsborgs IF. Två timmar senare är saken klar. Tre nya poäng i bagaget efter en klar 3-1 seger och därmed en ny andraplacering i en ytterst tät tabell. Om lagets tränare Eijlert Björkman nyligen var bitter (efter veckans nederlag mot Malmö FF), så är tongången efter dagens vinst en helt annan.

– Seger i Borås med 3-1 (0-0) och det helt rättvist! Vi gör en mycket bra insats i båda riktningarna och visar stor karaktär från början till slut. 1-0 Victor Edvardsen efter ribbskott av Oskar Kindlund. 2-0 även det av Victor. Ett frisparksmål direkt i bortre burgaveln. 3-1 görs av Omar Hamid Abdahlah, assist av Victor. Nu är vi med i matchen igen.

Ni satsar på ett 4-2-3-1 spel idag. Hur mycket spelar det in, med tanke på att Victor, idag placerad som topp-anfallare, faktiskt gör både det första och andra målet?

– Uppställningen kändes bra och passade vårt lag bra idag. Victor, Isak Edlund och Kevin Andersson är alla löpstarka och snabba hot, vilket passar Omar bra i en släpande och fördelande roll.

Ni kliver i och med dagens vinst upp på en andraplats i tabellen. Hur långt går serien innan det är dags att kliva in i seriens slutspel?

Det är tre matcher kvar. Gais hemma, Limhamn hemma och Helsingborg hemma, sedan hoppas vi kunna ladda för slutspel. Men närmast gäller alltså derby mot Gais den 15 september klockan 14.00 på Lemmingvallen.

Inte mycket mer att tillägga. Ordningen är återställd. Poäng och tabell-läge åter till belåtenhet. Bara att köra på. Gais nästa alltså.

Framåt! 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: