Blåvitt vinner och Philip Haglund är Köng!   Leave a comment

DSC_0117-1024x495

Det är ingen slump att just Philip Haglund valts ut som objekt i Änglarnas nya intervjuserie Änglar i kulisserna http://anglarna.se/2013/07/09/anglar-i-kulisserna-philip-haglund-en-mittfaltsspjuver-med-nasa-for-mal/ 

Philip Haglund är exceptionellt stark i sin karaktär – när han får vara hel och frisk och har en given roll på plan, ska tilläggas. Haglund vet precis vad hans uppgift i IFK Göteborg är i år. Med eller utan Jakob Johansson, så tas fullt ansvar för både ytor, roll och mängder av situationer på plan. Det är en trend som visat sig tydlig ända sen hösten 2012, men som förädlats ytterligare under året – från tidig försäsong till dagens match mot Elfsborg.

Det räcker därför inte med 60 minuter exklusivt intervjumaterial på pränt med killen som älskar Göteborg, Linnéstaden och IFK Göteborg över allt annat. Nej, meter efter meter med ny text måste bara produceras – så länge Philip Haglund gör det han gör på plan.

Som idag – Agerar, regerar, styr och tar ansvar!

Att se hur Philip Haglund styr upp i princip hela laget efter att Jakob Johansson får syna domarens röda kort, är i nivå med Håkan Milds agerande under sin storhetstid i Blåvitt. Rösten hörs ända till ståplats, det fäktas och gestikuleras mot spelare – i det egna laget! Positioner pekas ut, kommandon haglar ackompanjerade av ännu fler kommandon om allt möjligt. Var spelare ska hålla sig, hur de ska agera… och fan ta den som inte tar skott när tillfälle ges.

Lägg därtill fysiska räder idag helt i en egen blåvit klass. Det stöts och blöts. Ja, det fullkomligt flyger gubbar av gulsvart sort – till höger och till vänster. Ensam står Haglund kvar. Nya kommandon ropas ut, nya riktningar pekas ut…

Alltså, det är ageranden som ovan beskrivna som tar plats i den blåvita historieskrivningen. Philip Haglund är helt på egen hand på god väg att ta sig in i Blåvitts trånga bibel, placerad i direkt nedstigande led av klassiska mittfälts-generaler som Håkan Mild, Thomas Olsson och Pontus Wernbloom.

Att ha dagens högst personliga insats, signerad Philip Haglund etsad fast på näthinnan… vilket nöje är det då inte att få arbeta fram del två av intervjun med Blåvitts mittfältsspjuver # 1.

Sen vann vi skiten mot Ellos också. Yes.

Känn flåset i nacken Gnaget, Gåsalag 1 & 2.

We are coming to get ya!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: