U-17 Allsvenskan: 1-1 mellan Blåvitt och Mjällby… och så lite U-21 på det   Leave a comment

U17 mot HIF 130730

Ligamatch för Blåvitt på hemmaplan mot tabellgrannen Mjällby. En match som redan på förhand bedömdes som en tajt historia, något som också visar sig stämma väl med verkligheten. Söndagens möte på Lemmingvallen slutar 1-1 (0-1) – i just en tät och fysiskt tuff match. Tränare Eijlert Björkman i en rapport direkt efter slutsignal:

– En jämn match sett till vårt spel. Vi skapar några fler målchanser. Blev lite mer fysiskt spel än senast. Ganska rättvist. Viktor Edvardsen ut i halvtid då han är aktuell för start i måndagens U-21 match mot Elfsborg.  Inhoppet Isak Edlund gör vårt mål på nick.

Inför matchen mot Mjällby var placeringen i tabellen en stadig andraplats. En placering som i och med enpoängs-utdelningen består. Malmö FF toppar tabellen, Blåvitt följer efter, åtta poäng efter (då med en match mer spelad). Till helgen väntar en ny match, då mot Kalmar FF. Det lag som tveklöst varit svårast att få bukt med, så långt in i säsongen.

– Nästa söndag blir det säkert en ny kampmatch, då Kalmar kommer på besök. Ett lag vi mött två gånger i år och förlorat båda. Dags för en seger nu.

Förutom match i U-17 Allsvenskan, pågår landslagsuppdrag för ett antal spelare. Vidare drabbas laget även av ett stort tapp på spelare, det inför dagens U-21 match mot Elfsborg. Hela SEX spelare uttagna till den trupp, som i stort sett enbart består av spelare från Blåvitts U-lag.

– En kul utmaning för spelarna, säger Eijlert Björkman.

Säkerligen så, men samtidigt av kvällens resultat att döma (3-0 till Elfsborg) – en riktigt tuff uppgift i värsta Gothia Cup-style.

Nästa match, tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: