U-17 Allsvenskan: IFK Göteborg tar emot Mjällby AIF   Leave a comment

U-17 Helsingborg-IFK Göteborg, juli 2013

Ytterligare en ligamatch för killarna i IFK Göteborgs U-17 lag väntar och det redan i eftermiddag. Mjällby AIF gästar Göteborg och spelplats Lemmingvallen. Matchstart är 14.00. Förvisso enmaximalt osynkad matchtid, då Blåvitts A-lag möter Syrianska FC en timme senare (15.00), men en viktig match är det.

IFK Göteborg har dominerat fullständigt efter att serieuppehållet vändes till matchspel. Tre raka vinstmatcher och nio vunna poäng. En andra plats i tabellen, vilket vid en eventuell fjärde vinst tar laget upp i baken på Malmö FF. Nog för att skåningarna fortfarande har en ”hängmatch” att klara av… men den successiva stegring Blåvitt tagit de senaste veckorna är en bedrift genomförd – helt på egen hand.

Nämnas ska att Blåvitts U-19 lag nyligen spelade 1-1 mot J-Södra. Många är spelarna i U-19 som även fortsatt spelar U-21 matcher, dessutom tränar en handfull av spelarna med A-laget, många så sent som igår. Till det följer olika landslagssamlingar för blåvita U-spelare. Det är en tid av förändring och rotation som råder mellan och inom U-lagen, något som även berör U-17, liksom U-16. Tränare Eijlert Björkman med en färsk lägesrapport:

– Vi testar nu lite nytt i U-17 inför framtiden. Den här veckan är tre spelare inbjudna och nästa vecka två till. Dessutom så testar jag lite extra från våra U-16 spelare. De gör bra ifrån sig så vi får se framöver. Bröderna Alexander och Sebastian Sjursen visar redan nu att de kan konkurrera i U-17.

Inför dagens match är flera nya spelare med i truppen. Inhopp senast mot Öster, kan mycket väl resultera i ytterligare speltid i dagens match mot Mjällby. Ett Mjällby som liksom Blåvitt går bra i årets serie och just nu ligger fyra ynka poäng efter Blåvitt i tabellen. Statistik på gjorda och insläppta mål under 14 spelade matcher är i stort sett identiska lagen emellan (31-18 / 31-22). Det kommer med andra ord bli en rejält tuff match på Lemmingvallen i eftermiddag.

– Ännu en inspirerande och rolig match mot ett bra motstånd. Vi har som vanligt en bra träningsvecka bakom oss. Ambitionen är klar. Vi går för seger, meddelar Eijlert Björkman.

IFK Göteborg ställer upp med följande lag från start:

Tobias Johansson

Ronni Mleczkovicz, Damon Kavousi, Oskar Larsson, Alexander Sjursen

Adnan Saltagic, Kevin Andersson, Viktor Orrö, Victor Edvardsen

Omar Hamid, Happy Johnsson

På bänken från start:

Peter Cavar, Oliver Carlsson, Markus Ginman, Kevin Yamoah, Isak Edlund, Jakob Sellhed, Arber Mehmetaj

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: