Efter SYR-IFK: Gustav Engvall har nu presenterat sig på allvar!   Leave a comment

image

Det är inte längesen killen längst till höger var med och plockade titeln i inomhus-futsal, då tillsammans med sina lagkamrater i Blåvitts U-17 lag. Det har hänt lite grann sen dess…

Gustav Engvall har i och med dagens vinstmatch i Södertälje (i frånvaron av ordinarie anfallare Robin Sõder), tagit ett rejält kliv framåt i sin blåvita karriär. Förutom ett vasst avslut i första halvlek, är Engvall även spelaren bakom Blåvitts 1-0 mål mot Syrianska FC.

Ett perfekt levererat djupledspass blir direkt till en ”assist” i dagens protokoll – då bollen mycket skickligt snappas upp av en löpande Tobias Hysen. En Hysen som inte gör något misstag. Pang och det första målet för dagen är ett faktum.

Det kan för gemene iaktagare se ut som att Gustav Engvall är en ”ny” talang i ett ungdomssatsande Blåvitt, likt just Robin Sõder, då han som ung spelare debuterade och i stort sett ögonblickligen frälste den blåvita publiken. I det här fallet är det en klar skillnad. Gustav Engvall är ingen ny spelare, okänd och grön… åtminstone inte bland de som följer Blåvitt mer frekvent.

Engvall har som U-lagsspelare presterat under en längre tid redan, både i klubb- och i landslag. Mängder av matcher, starter och spelperioder har avverkats, framför allt det senaste året. Med sin exceptionella förmåga att driva på spelet och i varje situation kämpa stenhårt, vidare visa upp modern teknik i sitt spelsätt och samtidigt äga stor vana vid offensiva uppdrag på plan…

Gustav Engvall är på god väg att bli en fulländad offensiv spelare, och det redan nu. Sanna mina ord! Mängder av mål och assists har noterats, en handfull artiklar och intervjuer har också gjorts med huvudpersonen i fråga- just därför!

Gustav Engvall må vara av det yngre snittet i Blåvitts A-lag, men att det ännu en gång och det lite slumpmässigt, bereds en plats i truppen, som i sin tur råkar leda till speltid, idag från start dessutom… glöm det!

Gustav Engvall är på plan av en klar anledning. Han är redo helt enkelt. Det vet IFK Göteborg.

Inget mer att tillägga… … jo, förresten.

Vänta tills killen får befinna sig fullt ut på den plats där han trivs allra bäst – i boxen!

Håll i hatten folks!

Gustav, grym e du. Som alltid! Step by step #köng.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: