Inför Syrianska: Träning på Härlanda – Söder med i morgon? Svar: Startar på bänken   Leave a comment

imageRobin, Jakob och Philip i samspråk efter dagens träning på Härlanda Park. Robin Söder med lindat knä. Bekymrad? I högsta grad. 

Dagens träning är den sista innan årets? tuffaste match – Syrianska borta. Uppslutningen av blåvita spelare, liksom regnmängd, är även den här dagen stor. Att räkna in är en hel junior-elva, mot en ren senior-elva. Det blir också så träningen genomförs, mer eller mindre…

Många är de juniorer som närvarar under dagens träning på konstgräsplanen Härlanda Park. Något sen ankomst och rikliga mängder regn gör att både träningsupplägg och genomförande haltar. Tempot är långt ifrån torsdagens intensiva mangling. Tvåmåls-spel blir det, men det går närmast i slow-motion, åtminstone är det känslan för dagen.

Mest utmärkande är Darijan Bojanic och hans fina löpningar på vänsterflanken. Nog för att Lasse Vibe och Bojanic efter ett tag byter kant med varandra, men det är just Bojanics spel på vänstern som drar uppmärksamheten till sig. Sen att dagens rikliga publikmängd (runt 40-50 personer) hamnar mitt framför Bojanics drag på kanten gör säkerligen inte intrycken sämre.

Tobias Hysén däremot ser, till skillnad mot i torsdags, inte alls ut att trivas. Han faller ned i planen, står fast-frusen när boll når honom, felvänd mot mål… irritation syns vid mer än ett tillfälle, vilket ska jämföras med Tobbes lir på torsdagens träning – som natt och dag. Sen vet vi alla att de riktiga topp-spelarna – som just Tobias Hysén, aldrig producerar mer än cirka 70 procent på en träning, det dagen innan en viktig match. Gott e det!

Viktig match var det ja. Fiasko i Södertälje och vi hamnar i bakvattnet av Allsvenskans toppstrid – igen. Det gäller att vara på tårna och att mål görs, annars… därför är den största uppmärksamheten under dagens träningspass riktad mot en person allena. Robin Söder.

I torsdags lämnade Robin Söder träningen redan efter en kort stund. Lindat knä och liten känning… hette det då. En ren försiktighetsåtgärd hette det också. Inget annat. Tyvärr upprepar sig exakt samma sak på Härlanda Park. Nog för att Söder lugnar publikens frågor med att ”han fick en liten smäll igår”, men vad bilden ovan visar och vad gester och rörelsemönster hos Söder själv avslöjar – det här är inte bra. Bra nog för match i morgon? Det är den stora frågan. En fråga som än så länge saknar svar.

Läge därför att hantera inlägget du läser som en ”uppdaterings-variant”. Robin Söder är kontaktad. Så fort information finns uppdateras inlägget. Därför inte mer att tillägga just nu. Bara att avsluta – som alltid innan match…

Söndag 14.00. Startelvan presenteras på officiella hemsidan. Robin Söder på bänken från start. På topp tillsammans med Hysén startar i stället Gustav Engvall. Då vet vi!

Vi kör!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: