Blåvit träning på KG: Bojanic är i högsta grad med!   Leave a comment

image

Ett träningspass i slutet av semestern, det första på runt en månad, skapar oftast det där lilla extra suget. Framför allt då laget ligger bra till tabellmässigt, närvaron på plan är stor (både till antal och till inställning) och vädret är… där tog det slut. Dagens träning är nämligen den blötaste tillställning jag upplevt sen förra årets slutträning, då innan säsongens sista match. Brr…

Nåja, med ”rätt” parkerad bil (direkt bakom mål naturligtvis), rapporterande på Twitter, så blir det inte så tokigt, trots allt. Regnet kommer och går, mer eller mindre intensivt, men mer än så märks det inte av – för dagens träningspass på Kamratgården är både långt och tempoladdat. En blandning av seniorer och juniorer genomför tillsammans med John Alvbåge och Sulejmen Sarajlic ett 90 minuters-pass, med stort fokus på det offensiva spel som de senaste matcherna tenderat att tillta och det ordentligt.

Med på plan idag är IFK Göteborgs bägge nyförvärv Lasse Vibe och Darijan Bojanic. Under dagens tvåmåls-spel håller sig Vibe uteslutande till sin högerytter-position. Tobias Hysén och Vibe söker varandra under hela passet och det ser för det mesta rappt och inkört ut. Det flyter på i växelspel, överlappningar, passningar och avslut.

Robin Söder tvingas tyvärr lämna träningen, då en känning i ena knäet gör sig påmind. Omlindad och ompysslad – inga risker tas idag och tro jag det. Söder som gjort mål i de sex senaste matcherna… snudd på historisk redan. Nej, vi har inte råd med en trasig Robin Söder. Inte igen. Aldrig mer.

Om Lasse Vibe håller sig konsekvent till en och samma kant, så rör sig i stället 18-årige Darijan Bojanic både fritt och ledigt, det mellan flera olika offensiva mittfälts-positioner. Det här är något som redan noterats i samband med de inhopp Bojanic gjort sen han, för en vecka sen, anlände till IFK Göteborg. Ett kortare debut-inhopp på vänsterkanten mot Häcken ledde till fortsatt spel (både på innermittfält och högerytter-position) i måndagens U-21 match, även den mot BK Häcken.

Under hela träningens första del (som är en anfalls-övning, med två lag som turas om att starta nytt anfall från mittpunkt) placerar tränare Mikael Stahre Bojanic på innermittfältet. När väl ordinarie tvåmåls-spel tar vid, flyttar Stahre ut Bojanic på vänsterkanten (även om han tar en och annan utflykt till högerflanken). Det som jag lyckas registrera, från mitt bilfönster (i totalt hällregn) är en spelare med framför allt två för IFK Göteborg mycket värdefulla egenskaper.

1. Darijan Bojanic är precis som Pontus Farnerud en spelare som äger sin boll. Han bokstavligen ”flyter fram” med bollen. Med bollen tätt klistrad intill foten parerar han med lätthet förbi back efter back som försöker bryta bollbanan. Han visar här upp den så sällsynta förmågan att – våga/klara att hålla i/äga bollen. Tack!

2. Darijan Bojanic har dessutom förmågan att fördela boll. Från kant till kant, från kant till mitten, från mitten till kant… det sitter där. Bollfördelare på mitten. Där bleknar i mina ögon alla tankar på att placera den här killen på en kant. Sen måste man som alltid ta sig in i laget, spela in sig och allt det där. På vänstern finns Sam Larsson, på högern finns Lasse Vibe, på mitten finns… kanske snart Darijan Bojanic. Tack!

I övrigt är det som det brukar. Halvkass klass på avsluten, högt tempo, mycket vilja, hygglig kommunikation… men i ärlighetens namn – inte så mycket att skriva hem om. Kanske ska det betraktas som ett gott tecken. Vad vet jag?

Snart är det match igen. En svår rackare på bortaplan dessutom. Spelarna är lediga i morgon fredag, men tar sig under lördagen an ett sista slutpass, innan det så är dags för resa mot Södertälje. Jag antar att lördagens träning sker på en konstgräsplan, alltså på annan plats än KG. Kanske på Skatås?

Tids nog vet vi säkert mer. Idag är det hur som helt färdigtränat och därför också färdigrapporterat. Det är bara regnet som fortsatt vräker på. Inget att göra åt.

Over and out folks!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: