U-17 Allsvenskan: IFK Göteborg har hämtat hem tre nya poäng   Leave a comment

U17 mot HIF 130730

Även om det i pausen på Värendsvallen i Växjö står 0-0 mellan gästande IFK Göteborg och hemmalaget Östers IF – så är det en klar seger det blåvita laget kvitterar ut efter full tid. 2-0 och tre nya poäng i racet av den allsvenska tabellen är på måndagskvällen ett faktum. En vinnartrend för IFK Göteborgs U-17 lag blir allt mer tydlig. Gott är det!

Efter omstart av den allsvenska U-17 serien, har IFK Göteborg radat upp vinster efter varandra. Senast mot Helsingborgs IF med storsiffrorna 4-0! En tabellklättring har nu intagits och det med rejäla kliv. Efter 14 spelade omgångar har IFK Göteborg intagit en stadig andraplats. Leder ligan gör Malmö FF. Med en match mindre spelad är poängen 33 mot Blåvitts 27. Väl värt att notera är att sen speluppehållets slut har tre spelade matcher för IFK Göteborg gett tre vinster, nio poäng och en målstatistik på hela 10-1. Deltagandet i Gothia Cup Tipselit Trophy ser nu snarare ut som ett snöpligt olycksfall i arbetet.

Gårdagens match mönstrar en närmast ordinarie trupp, med några få undantag. Bland annat syns ett antal yngre spelare på besök i laget. Med på bänken från start är Alexander Sjursen, Jakob Sellhed och Marcus Ginman. Samtliga spelare får också var sitt inhopp i andra halvlek, då Happy Johnsson, Adnan Saltagic och Viktor Orrö byts ut.

Ett antal varningar drabbar det blåvita laget (samtliga i andra halvlek), men bortsett det bjuder befintlig statistik från matchen mellan Östers IF och IFK Göteborg enbart på glädjeämnen. Inte minst när det gäller det offensiva spelet – Rikligt med avslut på mål, många vunna frisparkar och två snabba mål i A-lagstyle. Ja, för faktum är att båda målen sker, precis som i matchen mellan Blåvitt och BK Häcken, med bara en minuts mellanrum.

1-0 görs i minut 62 av Omar Hamid (assist Kevin Andersson). 2-0 sker exakt en minut efter det första, det av målsprutan Victor Edvardssen (assist Omar Hamid). Efter det bombardemanget mot Östers IF mål är matchen vunnen. Tre poäng hämtas hem och serien lever i allra högsta grad vidare.

IFK Göteborg mönstrade följande startelva i matchen mot Östers IF:

Peter Cavar

Ronni Mleczkovicz, Damon Kavousi, Oskar Larsson, Oliver Carlsson

Adnan Saltagic, Kevin Andersson, Viktor Orrö, Victor Edvardsen

Omar Hamid, Happy Johnsson

På bänken från start:

Pontus Johansson (målvakt), Kevin Yamoah, Isak Edlund, Jakob Sellhed, Alexander Sjursen, Marcus Ginman.

 

Nästa match (omgång 15) spelas på Lemmingvallen, söndag 11 augusti, då IFK Göteborg tar emot Mjällby AIF.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: