U-17 Allsvenskan: Blåvitt vinner omstarten mot L-Bois   Leave a comment

DSC_0029

Happy Johnsson agerar tvåmåls-skytt i dagens hemmamatch mot Landskrona Bois. Första målet kommer redan i den tredje minuten! Foto: Fredrik Aremyr

Omstart av U-17 Allsvenskan, efter en tuff spelperiod i årets Gothia Cup Tipselit Trophy-turnering. Tuffa motståndarlag som prövar Blåvitts förmåga under press, på hemmaplan, där truppen dessutom består av många färska spelare, och det på en U-17 nivå. Uppgiften blir helt enkelt för svår. Fallet är närmast totalt när guldvinnande Everton kör över Blåvitt inför storpublik. Siffrorna 4-0 på nybyggda Gothia Arena – Ett resultat och en match som få kommer att glömma i första taget.

Spel åter i ligan U-17 Allsvenskan. Omstart av serien i omgång 12 ger Blåvitt en chans att klättra ett par placeringar i tabellen och kliva in i ett topp tre-läge. Ett antal spelare står över dagens hemmamatch på Lemmingvallen, då U-19 dagen innan lånat in ett antal yngre spelare från just U-17.

Landskrona Bois kommer på besök och som de tas emot sen. Det tar inte mer än tre minuter av första halvlek, så har Richard Cindric spelat fram Happy Johnsson (mållös i Tipselit Trophy). Pang! 1-0 till Blåvitt.

2-0 kommer i minut 22. Även den här gången är det Cindric som spelar fram Johnsson till målet. I paus görs ett målvaktsbyte där Blåvitts Tobias Johansson ersätts av Peter Cavar. Även Richard Cindric och Happy Johnsson ska lämna matchen, men det när tillställningen på Lemmingvallen i princip är avgjord.

3-0 görs i minut 60 av Omar Hamid, assisterad av nyförvärvet Oskar Kindlund, idag placerad centralt på Blåvitts mittfält. 4-0 stänger sen matchen fullständigt. Målet kommer 10 minuter från slutet. Glädjande att se är hur Blåvitts Oskar Larsson åter hamnar i målprotokollet.

Oskar säger så här om sin egen insats och mål:

– Jag spelade med mer självförtroende idag, drev upp i banan och försökte mig på mer avancerade passningar. Överlag en bra match. Sen var det riktigt skönt att få göra mål igen så klart. Alla blåvita spelare ska vara nöjda med sina insatser idag. Vi var bättre på varje position.

Landskrona Bois gör i slutet av matchen förvisso ett mål, men det gör i praktiken varken från eller till. Vinsten är blåvit och resultatet är välförtjänt.

Tabellen visar efter 12 spelade omgångar ett IFK Göteborg på samma poäng (21) som både Halmstads BK och Helsingborgs IF. Leder ligan gör Malmö FF med 33 poäng, men med en match mer spelad än Blåvitt.

På tisdag möter IFK Göteborg just Helsingborgs IF, då på bortaplan. Att det blir en tuff match behöver inte sägas. Varje match i ligan är stenhård och ska så vara. Att idag då få vinna och det med en drös mål gjorda… det smakar fågel i en tid där målande närmast lyser med sin frånvaro.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: