Träningspass på KG och Lasse Vibe är dagens målskytt   Leave a comment

DSC_1257

Nyförvärvet Lasse Vibe, iklädd heliga #9, här nedtryckt av Trencins vänsterback och hindrad i sin framfart mot mål. En engångsföreteelse, inte sant Vibe! Foto: Fredrik Aremyr

Efter torsdagens debacle på Olympia där Blåvitt lämnar planen mållöst, har i stort fullständig tystnad inträtt. Tills i eftermiddag.

Klockan 16.00 drog ett entimmes långt träningspass igång på Kamratgården. Förutom Hannes Stiller och Nordin Gerzic (i gymet), liksom Ludwig Augustinsson, Pontus Farnerud och Kjetil Waehler (samtliga i träning vid sidan om ordinarie lag) närvarade idag samtliga tillgängliga spelare. Även ett antal u-lagsspelare genomförde dagens pass utan problem.

Efter konstens alla regler och i rask följd: uppvärmning, kvadd och två-målsspel, allt på Kamratgårdens fina gräsmatta. På plats för att följa dagens träning var @FreddieRosander, flitigt twittrande blåvit-supporter.

Passet präglades enligt Rosander av – energi, mycket vilja och en hel del gott tjöt. Den enda som inte såg nöjd ut var tränare Mikael Stahre. Med tanke på hur det såg ut senast , i Europe-League matchen mot slovakiska Trencin, kanske en grinig IFK Göteborgs-tränare ändå ska ses som ett gott tecken.

Något annat finns för övrigt inte att be om. Match i Slovakien redan på torsdag. Två träningar kvar på Kamratgården och en drös spelare fortsatt placerade på skadelistan. Bara att ge järnet och hoppas att det blir några mål gjorda den här gången (åtminstone ett mål och noll insläppta…).

En spelare som tyvärr inte lyckades få in den där olycksaliga bollen i nät senast det begav sig, är IFK Göteborgs nyförvärv Lasse Vibe. Nick utanför, trots öppet mål, dessutom redan i ett inledande skede av matchen – ruggigt nära att ta sig förbi sin back på högerkanten. En fällning – modell grövre, sätter dessvärre stopp för den blixtsnabba dansken. Mål uteblir därmed, men väl värt att notera är att allt ovanstående händer i Vibes debut! En debut satt till ett EL-kval. Trots utebliven plats i målprotokollet – En mycket hoppingivande debut!

Därav dagens träningsrapport…

Idag gör nämligen samma person. Nummer nio i IFK Göteborg – mål under träningens tvåmåls-spel. Det går snabbt. Det är precist i sin placering. Det bara smäller till, menar Freddie Rosander som bevittnar det hela på nära avstånd:

– Offensivt spel med firma Hysén, Larsson, Haglund och Vibe! Ett läge blir till två och i skede två får Vibe ett instick, där det går snabbt. Han petar bollen förbi Sandberg i mål. 

Anfallet kommer på högerkanten, i hög fart. När väl Lasse Vibe tagit sig in i boxen är det med höger fot avslutet görs. Snabbt, precist, det bara smäller till. Pang.

Att sen Jacob Johansson och Philip Haglund jobbar tajt och många andra spelare tar för sig, det får i dagsläget ses som givna inslag under träning. Men att vår nya danske höger-ytter agerar målgörare och det helt på egen hand – det är något att rapportera om. Tids nog kanske även något att skriva hem om. Varför inte redan på torsdag? På plats i Slovakien. 

Jag tillåter mig redan nu att tacka så hjärtligt Lasse Vibe!

För dagens prestation…  Vem vet, kanske till och med för mer än så. 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: