Tipselit Trophy: Placeringsmatch 17-18 väntar för Blåvitt   Leave a comment

image

Det är svårt att vara nöjd med IFK Göteborgs insats under årets upplaga av Gothia Cup Tipselit Trophy. Få mål gjorda, avgörande matchsekvenser i inledande matcher förloras och blir snabbt övermäktiga att hämta upp. Onsdagens stormatch mot Everton är ett riktigt platt fall. 

– Vi är inte ens nära, blir tränare Eijlert Björkmans summerande replik.

Nej, så var det. En plågsam historia för den stora publik som tagit sig till nybyggda Gothia Arena – en lärorik lektion för de blåvita spelare som deltar i årets turnering. En jobbig stund fylld av instruktioner om hur positionsspel med stark press ska utföras, där fysik och inställning spelar en central roll om ett lag ska gå vidare i ett tufft läge, i en tuff turnering…

Sen kan naturligtvis Blåvitts förutsättningar inför ett Gothia Cup-deltagande i Tipselit Trophy rent generellt diskuteras. Hur används möjligheten till ”förstärkningar” i topp-matcher av IFK Göteborg? Ska viktiga nyckelspelare ta ut sig helt, i en tillsynes oviktig U-21 match dagen innan en tv-sänd storpublik-match? Om så är fallet – Ska ens IFK Göteborg vara med i Tipselit Trophy i fortsättningen?

Frågorna är många, funderingarna ännu fler. En del av allt det här tas upp i en efterföljande intervju med just tränare Eijlert Björkman, genomförd efter ”fallet mot Everton”. Lämpligt tillfälle för publicering är efter dagens avslutande placeringsmatch. Närmare information följer då…

Klart är åtminstone att IFK Göteborgs förlorade chans att gå till kvarts-final, leder till tidiga placeringsmatcher i turneringen. Under torsdagen spelar alla 24 deltagande lag match. Åtta lag i fyra kvarts-finaler, resten i grupper för slutgiltig placeringmatch, där resultat i fredagens match avgör plats i turneringen.

IFK Göteborg vinner sin torsdags-match mot norska Lillehammer med 1-0. Det är en match fylld av chanser, 12 gula kort och maximala 44 frisparkar! (Rekord i Gothia Cup?) Blåvitts mål, som kommer till efter en tilltrasslad situation framför norrmännens mål, görs av nyförvärvet från Sirius Jacob Bergman. Fler chanser till ett utökat resultat finns i matchen, men resultatet räcker för en sista match om placering 17 eller 18.

Idag spelas placeringsmatch mellan de bägge forna kamratklubbarna IFK Göteborg och IFK Norrköping. En startelva är nu uttagen inför dagens match.

—————————————————–

Match 5: Placering 17-18. Tipselit Trophy. IFK Göteborg – IFK Norrköping

Tid: 12.30 (2 x 30 minuter med en kort paus, vid oavgjort förlängning, sen straffar)

Spelplats: Valhalla.

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

1 Peter Cavar

4 Martin Johansson Zanjanchi, 17 Alexander Leksell, Jacob Bergman, 7 Hampus Dahlqvist

23 Kevin Andersson 6 Aron Bergsson, 22 Adnan Saltagic, 13 Victor Edvardsen

5 Kevin Yamoah, 27 Patrik Karlsson Lagemyr,

——————————————————-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: