Tipselit Trophy – Match 3: Blåvitts startelva mot Everton FC   Leave a comment

wpid-image

IFK Göteborgs Martin Zanjanchi, här tillsammans med den riktiga ”Guld-Alex”! Idag tillbaka i Blåvitts U-17 lag, med full kraft, sugen som få. På Gothia Arena, 15.30.

Dags för den sista av tre gruppspels-matcher för IFK Göteborg i årets Gothia Cup Tipselit Trophy. Idag står engelska Everton FC för motståndet. Ett lag hausat till max inför årets turnering. Därav dagens inramning på Hedens nya Gothia Arena. TV-sänd match på Viasat, mycket publik och ett läge i gruppen där dagens match blir en ”måste-match” utan dess like.

IFK Göteborg har inför dagens match ett oavgjort resultat (0-0 mot Vasas) och en förlust (0-1 mot Gefle IF) på kontot. Det ger laget en poäng och en tredjeplats av fyra i gruppen. Everton har i sin tur fyra poäng med sig inför dagens match, efter en oavgjord match och en vinst. Då Gefle IF tidigare idag vunnit sin sista match i gruppen, är de just nu på en första plats och därmed klara för kvartsfinal. Det hänger därför på resultatet i dagens match, om Blåvitt ska hamna som ett av de två lag, som plockar de bästa andra-placeringarna i turneringen. Det behövs minst två mål mot Everton. Inget mål i baken. Tufft värre, men en utmaning som heter duga.

Här IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman om motståndarlag, det egna lagets förutsättningar inför dagens match, liksom egen uppgift om laget ska nå en ordentlig seger:

– Alltså, vi kan slå Everton. Jag har sett en av deras matcher live och de ställer upp med ett 3-4-3 liknande spel. de vill gärna komma in i djupled under anfall, snett inåt bakåt, men det jag sett är att de ändå hamnar med boll ute på flankerna. Där ska vi sätta stopp för deras framfart. Idag har vi med oss förstärkningar från U-19. De är trötta efter en tuff U-21 match igår, men de är jäkligt sugna på att spela idag, så det ser riktigt bra ut.

– Ettorna i respektive grupp (sex grupper) och de två bästa tvåorna går till kvartsfinal. Vi har i skrivande stund fortfarande chansen att bli bästa tvåa. Men vi har också chansen att bli tvåa i vår grupp. Det finns massor av morötter att vilja prestera, vilket gör att genomgången mellan oss och spelarna kommer att bli lite annorlunda. Mer diskussion kring hur vi hanterar känslorna, där spelarna skall få diskutera själva omkring flykt eller lust. Blir intressant att se följderna av detta. Min avsikt är att arbeta fram och påverka den inre motivationen inom gruppen.

—————————————————–

Match 3: B-17 Grupp 1. Tipselit Trophy. Everton– IFK Göteborg

Tid: 15.30 (2 x 30 minuter med en kort paus)

Spelplats: Gothia Arena, Heden.

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:

1 Peter Cavar

2 Jakob Bergman, 17 Alexander Leksell, 5 Oskar Larsson, 15 Damon Kavousi

20 Viktor Orrö, 6 Aron Bergsson, 16 Jesper Andersson,

27 Patrik Karlsson Lagemyr, 4 Martin Johansson Zanjanchi, 13 Victor Edvardsen

På bänken från start:

12 Tobias Johansson, 3 Richard Cendric, 19 Happy Johnsson, 22 Adnan Saltagic, 23 Kevin Andersson, 7 Hampus Dahlqvist

——————————————————-

IFK Göteborg deltar i grupp 1. Första matchen, i ett gruppspel om sammanlagt tre matcher, spelas måndag 15 juli. De två kommande matcherna spelas sen 16 och 17 juli. Program över matcher, tider och spelplatser: http://results.gothiacup.se/2013,sv/division/1783298

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: