Tipselit Trophy – Match 2: Blåvitts startelva mot Gefle IF   Leave a comment

Happy Johnsson under träning våren 2013

Dagens nya forward från start Happy Johnsson, tillsammans med Hampus Dahlqvist, under ett träningspass med IFK Göteborgs U-17 lag, tidigare i vår. Foto: Fredrik Aremyr.

Dags för ny match för IFK Göteborg i Gothia Cup Tipselit Trophy. Idag står Gefle IF för motståndet. Ett lag Blåvitt mött flera gånger tidigare i turneringen. Ett lag som inför dagens möte på Valhalla precis som hemmalaget äger en poäng efter gruppspels-match ett.

Gruppen är inför dagens matcher helt öppen, då samtliga fyra deltagande lag står på en poäng vardera. För IFK Göteborgs del handlar det om att gå in med ett snudd på ”renodlat” U-17 lag. Anledningen är att hela U-19 fyller upp truppen för dagens U-21 match mot Helsingborg. En klar nackdel att mot Gefle IF förlora en spelare som Patrik Karlsson Lagemyr, mycket stark i måndagens match mot ungerska Vasas (0-0). I gengäld blir dagens lag ett inkört gäng, vana vid andra och varandras positioner. Med en skottvillig anfallare som Victor Edvardsen på topp, idag tillsammans med Happy Johnsson (igår endast med under ett kortare inhopp i slutet av matchen) kan det bli åka av. En hemmapublik på bekant arena mitt i hemmstaden Göteborg ska naturligtvis också räknas in som fördelar. Allt gott inför dagens match, om nu bara underskattning av motståndaren uteblir.

IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman sa efter gårdagens match mot Vasas så här om dagens match och motståndare:

– I morgon blir det mer ett lag som liknar det lag som vi har i U-17. Vi ska ha in nya killar som är vana att spela ihop. Vi ska försöka hitta varandras positioner på ett bra sätt. Sen finns det en del saker som vi ska ta upp med spelarna, saker som vi sett hos motståndarna, som vi ska kunna utnyttja på ett bra sätt. De har ett klassiskt 4-4-2 spel, typiskt för Gefle, med en anfallare som är stor och en spelare vid sidan om som är lite mindre.

Varning utfärdas härmed för Gefles storvuxna anfallare. Den anfallare som, helt på egen hand, kvitterade mot Everton i Gefles första gruppspels-match!

Hela intervjun med Eijlert Björkman tar du del av här: https://guldalex.wordpress.com/2013/07/15/tipselit-trophy-0-0-mellan-vasas-och-blavitt-tranare-eijlert-bjorkman-rapporterar/

—————————————————–

Match 2: B-17 Grupp 1. Tipselit Trophy. IFK Göteborg – Gefle IF

Tid: 13.40 (2 x 30 minuter med en kort paus)

Spelplats: Valhalla IP

IFK Göteborg ställer upp med följande lag:12 Tobias Johansson

15 Damon Kavousi, 17 Alexander Leksell, 5 Oskar Larsson, 3 Richard Cindric

23 Kevin Andersson, 20 Viktor Orrö, 7 Hampus Dahlqvist, 22 Adnan Saltagic

19 Happy Johnsson, 13 Victor Edvardsen

På bänken från start:

1 Peter Cavar, 2 Arber Mehmetaj, 6 Kevin Yamoah, 11 Ronni Mleczkovicz, 27 Omar Hamid

——————————————————-

IFK Göteborg deltar i grupp 1. Första matchen, i ett gruppspel om sammanlagt tre matcher, spelas måndag 15 juli. De två kommande matcherna spelas sen 16 och 17 juli. Program över matcher, tider och spelplatser: http://results.gothiacup.se/2013,sv/division/1783298
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: