”Heesen” uppges vara jagad av israeliska Maccabi Tel Aviv   Leave a comment

DSC_0234 - Kopia

Foto: Fredrik Aremyr

Efter det allsvenska bottennappet för IFK Göteborg mot Brommapojkarna, sipprar det ut information om att israeliska ligamästarna Maccabi Tel Aviv är intresserade av Blåvitts Tobias Hysén.

Göteborgs-Posten gör under lördagskvällen klart – att israelisk press rapporterat om intresse för IFK Göteborgs forward Tobias Hysén. Maccabi Tel Aviv är, med svensken Rade Prica i spetsen, ligamästare i Israel efter avslutad säsong 2012/2013. Den israeliska mästarklubben jagar just nu ytterligare förstärkningar inför kommande säsong. En säsong som också bjuder på spel i Champions League.

Källan till ovanstående information återfinns på den israeliska sportsajten One Ett försök till översättning av den hebreiska text som finns publicerad om ”Heesen” följer här:

”Maccabi Tel Aviv fortsätter att arbeta på att förstärka laget för nästa säsong. ONE har idag (fredag) tagit del av information om att värvningsgruppen för klubben har uttryckt intresse för extremvänstern i Göteborg Tobias ”Heesen”. Enligt källor i Sverige är klubben mycket intresserade av ovanstående spelare (ålder 31) och har sonderat möjligheten för honom att ansluta till de israeliska mästarna.

Hysén (1.78 meter) är son till Glenn Hysén, svensk legendarisk spelare och tränare. Hans son, Tobias, spelar från 2007 i Göteborg och har gjort 62 mål i  matchframträdanden -159. Tidigare spelade han även en säsong i Sunderland, men han har växt upp i Göteborg. Hysén har också tagit sig igenom alla ungdomslag i Sverige och registreras för åtta mål i 29 matcher för Sveriges landslag. Han var även med sitt klubblag och spelade mot Hapoel Tel Aviv i Europe League-kvalet 2009.” 

Texten avslutas med en påminnelse (min egen tolkning) om att en redan befintlig spelare (endast på lån) i Maccabi Tel Aviv nu återvänder till sin ursprungsklubb. Det öppnar upp för ytterligare offensiva värvningar. Det är här Tobias Hysen kommer in i bilden.

Någon bekräftelse på Maccabi Tel Avivs intresse, när det kommer till ett uttalat anbud eller liknande, är ännu inte känt.

Fortsättning följer…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: