Inför IFK-MAIF: Slutträning på Kamratgården   2 comments

image

Efter midsommarfirande för både spelare, ledare och supportrar är så det dags för ett sista träningspass, innan den sista hemmamatchen på drygt en månad tar vid. EM för damer väntar på Gamla Ullevi, därför är ett starkt avslut på hemmaarenan extra önskvärt. 

Morgondagens motstånd står Mjällby AIF för. En förväntad tuff match, då Mjällby gått riktigt stadigt och säkert genom den senare delen av vårsäsongen. En stark offensiv, med dubbla effektiva avslutare ställer krav på morgondagens blåvita matchelva. IFK Göteborg som kommer att få klara sig utan sin backgeneral ännu en gång. Trots både nytt kontrakt och giftermål får Mattias Bjärsmyr ägna dagens träningspass åt rehabilitering.

Bjärsmyr och skadade Ludwig Augustinsson kör pliktskyldigt vid sidan om. ”Ludde” ser lite stel ut, medan ”Bjärs” rör sig betydligt ledigare. Med på plan under dagens träning, liksom i morgondagens blåvita trupp, är U-lagsbacken David Gutierrez Arvidsson. Att se David i startelvan är knappast troligt, utan föregående matchers försvarslinje är att vänta även mot Mjällby. Hur som helst, kul för David!

Adam Johansson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam och Emil Salomonsson finns alla med under dagens träning. Likaså återfinns både Jakob Johansson och Philip Haglund på mittfältet. Under det för dagen avslutande tvåmålsspelet syns även Pontus Farnerud. Inga toppfarter tas ut från Blåvitts klass-spelare, utan det hålls igen, precis som tidigare. Även om inte tempot är på topp, så är prestation och förmågan att få allt att flyta hög. En höft som inte vill ge med sig spökar fortsatt för Farnerud. Oj oj, som vi alla väntar på att det ska släppa. För vad ska inte dirigenten på mitten betyda för IFK Göteborg då?

Det är gott om folk på dagens träning. Supportermedia trängs med både barnfamiljer och övrig press. På träningsplanen (närmast Kamratgården) syns även en gammal bekant nuna. Oscar Wendt besöker och deltar. Med i morgondagens Bebbens Hörna, liksom Mattias Bjärmsyr. Kom därför i god tid till arenan!

Under tvåmåls-spelet visar topp-paret Tobias Hysén och Robin Söder att de är just – ett par. Robin Söder som tar för sig, klämmer sig in i motståndarens box och fortsätter inslagen linje efter cupguldet. Att David Moberg Karlsson dessutom lämnat laget i veckan, lär bara öka chans till spel, liksom utökad speltid. Precis vad Söder behöver. Även om det fortsatt gäller att ta några kliv till, om nu platsen ska få Söder-stämpel över sig. Men… vem klagar om målproduktionen plötsligt skulle öka och Hajsen-Söder gör det som var planen redan inför säsong 2012? Nej, just det.

Kvalitén på lagets avslut/inlägg skiftar som bekant, träning som match. Så även idag. Fasta situationer som: frisparkar, hörnor och även inlägg kommer i olika höjd, olika tryck… nej, det ser inte alls bra ut. Nordin Gerzic kommer vid ett tillfälle nära publiklinjen och inlägget drar iväg både skevt och högt. Svordomen som följer går inte att ta miste på. Däremot är det frågan om vilket språk leveransen sker på? Gerzic blick är mörk som natten. Med all rätt.

Daniel Sobralense spelar på högern och visar i slutet av dagens träningspass prov på både brillians och full bollkontroll. Han får till och med lite spridda applåder, även det med all rätt. Sen är det ändå Hannes Stiller som drar ned dagens fetaste applåd, med tillhörande jubel, det efter en saftig nick rakt upp i nättaket. Härligt tryck!

En dryg timme varar träningen. Sen är det slut. U-19 tar vid på den bortre träningsplanen. Full styrka och med tränare Alf Westerberg, bytandes A-lag mot U-lag, är det inom kort tid full rulle på nästa gäng. Ingen rast, ingen ro för någon på Kamratgården. Trots söndag eftermiddag och hyggligt väder. Precis som det ska vara.

Inget mer att tillägga. Bara att samla ihop pinalerna och rusta för match. Vi kör.

Tre poäng!

 

Annonser

2 svar till “Inför IFK-MAIF: Slutträning på Kamratgården

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. David heter Gutierrez Arvidsson i efternamn. Ni skrev Guiterrez Arvidsson. Förhoppningsvis blir det flera recensioner på David i framtiden om han blir kallad till A-lags matchtruppen igen. Kommer ni ihåg Real Madrids spelare ”Guti”? Han heter just Gutierrez i efternamn ( det betyder Gutierresson på spanska precis som många andra efternamn som t ex Fernandez, Perez, Alvarez, Gonzalez, etc)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: