Inför IFK-DIF: Det kom en träningsrapport från Isladan   Leave a comment

Allan och Farnerud efter 2-1

Är det möjligtvis två spelare redo för match mot Djurgårdens IF vi ser här ovan? Kanske, kanske inte. Mycket är fortfarande höljt i dunkel inför morgondagens heta möta på Gamla Ullevi. Foto: Fredrik Aremyr

Fick precis ta del av en kort rapport från dagens träning, förlagd till IFK Göteborgs ökända ”Islada” i Delsjöområdet. Eftermiddagens hällregn tvingade det blåvita laget att inse orimligheten i att beträda Kamratgårdens träningsplaner. Väl på plats i inomhushallen tar så ytterligare ett träningspass, snarlikt lördagens genomförda pass på Kamratgården, vid. Ett antal besök av legendariska blåvita spelare, ett antal spelare i rehab-läge och så – ett extra tryck på Blåvitts ”press-spel”.

Just press är något IFK Göteborgs bägge tränare Mikael Stahre och Magnus Edlund (åtminstone under lördagens träning), ömsom vrålar, ömsom skriker ut order om. Med all rätt!

Med en osäker backlinje, långt ifrån ordinarie i sin komposition, gäller det att hålla motståndarna i Djurgårdens IF så långt bort från egen box, som det bara är möjligt. 

Centrala punkter i dagens träningsrapport, levererad av Oskar Ladfors @OLadfors utgörs främst av – morgondagens tänkbara backlinje, samt Pontus Farneruds status inför match. Här rapporten i ett enda svep, utan krusiduller. Stort tack Oskar!

– Det hände inte så mycket på dagens träning. Såg inte ut att vara några problem för Farnerud, även om det så klart fattas lite till 100 % matchform. Pontus var med på alla övningar, så det ska inte vara några problem. Annars så var startelvan tydligare på träningen igår. Dagens träning gav inte mer kött på benen direkt. Så om du var på plats igår har du tillräcklig koll. 

– När det gäller en möjlig backlinje mot Djurgården… svårt att tyda något mer än igår. Min gissning är: Adam – Dyre – Hjalle – Emil. Emil såg förövrigt jäkligt pigg ut idag.

Inte mycket mer att tillägga. Inte nu i alla fall. Djurgårdens IF kommer att göra allt för att revanschera sig, efter den svidande förlusten av Cupguldet på Friends Arena. Därför måste IFK Göteborg vara på sin vakt och samtidigt spela ut sina offensiva kort, det direkt vid matchstart. Press-spel är som sagt beordrat från den blåvita ledningen. Resten kan säkert var och en lägga ihop själv. 

Tre poäng!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: