På väg… mot cupfinal – mot Europa   Leave a comment

image

Tåget, det ”Blå tåget” har precis passerat Herrljunga och är snart i Skövde. I rygg på det smockfulla ”Blåvita tåget” – på väg mot Stockholm. Solna. Friends Arena. Cupfinal. Europa.

Det är en speciell dag för IFK Göteborg och hela den blåvita familjen. Ingen lämnas oberörd. Hela Sverige kommer att följa årets upphausade final i Svenska Cupen mellan Djurgårdens IF och IFK Göteborg. Över 4000 Änglar kommer dessutom att vara på plats live när pipan ljuder från domaren klockan 17.00.

Det är trots det ingen segerviss känsla som följer med mot Stockholm, det ska erkännas. Men det är en god känsla.

Förutsättningarna, med ett skadefritt och taggat Blåvitt, med ett massivt stöd på läktarna och ett tydligt mål i sikte, just de faktorerna skapar den goda känslan.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre må uttrycka missnöje över en gräsmatta i dåligt skick, men med ett lag som till skillnad från föregående säsong – besitter defensiv stabilitet, koncentration och visar upp en gryende toppform i Tobias Hys’en, har redan mycket av det som krävs för att gå segrande ur dagens fajt.

En fajt som förväntas bli tuff.

Mycket står på spel, inte minst för dagens motståndare Djurgårdens IF. En vinst för DIF idag och en stor del av en redan ruinerad säsong, får ses som räddad.

Just därför får ingen underskattning av motstånd, med lusläsande av allsvensk tabell och annat ovidkommande förekomma.

Att lita till ovanstående kvalitetsfaktorer, vaggas in i trygghet och segerrus i förtid låter sig inte göras.

Dagens final är just en final. En direkt avgörande match. En historia som kan vara i hamn, avklarad till vår fördel redan efter 90 minuter. Ett sånt tillfälle dyker sällan upp. I princip aldrig. Lägg därtill inramning, läktarstöd, titel och stundande europaspel… dagens händelse är minst sagt unik.

Det finns inget kvar att tillägga. Ingen monsterdryck att insupa, inga smarta drag att presentera. Det finns ingen återvändo nu Kamrater.

Vi kör – för Guld!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: