Dags för Kalmar hemma… igen. Dags för Robin Söder… igen   Leave a comment

IFK -  Kalmar FF, maj 2012. En allt annat än nöjd Robin Söder

En bild säger mer än tusen ord…

Vi har hört det sägas många gånger förut. Förvånansvärt ofta stämmer uttrycket in på verkligheten. Som för ett år sen. Snudd på exakt ett år sen till och med. På Gamla Ullevi. Robin Söder kliver av planen efter en mindre bra insats. Själv, vilket bilden också signalerar om, en oerhört besviken spelare. Rent av missnöjd! En bild tagen i ett kritiskt läge, med en inledning av den allsvenska säsongen i ryggen, som få lag och dess spelare vill uppleva. Robin Söders sorti efter bytet i slutet på maj 2012, mot gästande Kalmar FF – En bild som senare ska visa sig fånga, inte bara en viss situation, i en enskild match, utan – en hel säsong i ett enda klick. Fredrik Aremyr stod den gången bakom kameran. Så även idag!

Dags för ny match mot Kalmar FF. Ett år senare. På hemmaplan. På Gamla Ullevi. Med en laddad Robin Söder, även den här gången ihop med forwardskompanjon Tobias Hysén. Efter en fin insats mot gästande Halmstad BK, är förtroendet från tränare Mikael Stahre ännu en gång förnyat. Mycket är sig likt. Samtidigt inte. Kalmar FF kommer till Göteborg efter sin bästa insats hittills under säsong 2013. 2-1 på hemmaplan mot AIK. Kalmarsupportrar vittnar om att de sällan sett laget rulla boll och hitta rätt i passningarna som just i matchen senast. Det bara för en vecka sen.

Idag är det återigen dags för lagen att drabba samman. IFK Göteborg med fortsatt toppkänning i tabellen. Vinst och serieledning intas åter, även om det kan visa sig vara en tillfällig placering. Årets säsong är fjolårets totala motsats, även om mycket omkring lag och spelare är sig likt.  Men med ett solitt försvar, ett hårt arbetande mittfält och ett gryende offensivt spel är upplägget för årets drabbning av en helt annan kaliber. Nog för att Kalmar satsar på nytändning, med en hel uppsättning unga och fräscha spelare. Samtidigt noteras en tappad centralgestalt i Henrik Rydström, oftast i år från start på bänken och dessutom utan en mötande Stefan Selakovic som fräser och spottar. Borttaget är en viss udd i det klassiska mötet lagen emellan. En karaktäristisk nerv för alltid försvunnen.

Det borde tala till fördel för IFK Göteborg. Med allt att vinna och samtidigt fortsatt – allt att bevisa (det efter en handfull matcher mot Kalmar FF utan vinst) är det nu en gång för alla dags att ta över taktpinnen. Dags att åter styra och ställa på hemmaplan!

Att Robin Söder lämnar planen i den senare delen av dagens match må vara hänt, men då vill jag se ett helt annat uttryck i ansiktet. Höjda nävar vända mot publiken, ett leende face och kvicka steg mot avbytarbåset. Den bilden vill jag se Fredrik Aremyr knäppa och det snart. Väldigt snart.

FRAMÅT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: