Inför IFK-HBK: Träningsrapport från Kamratgården   Leave a comment

wpid-41.jpeg

Nummer 9. Ovan Stefan Selakovic allra sista kliv som blåvit spelare på Gamla Ullevi. I morgon är det dags för ett första återbesök, om än i en något solkigare tröja. 

Klämdag, fint förmiddagsväder, träningspass inför hemmamatch på Gamla Ullevi – mot ett gästande Halmstad BK inklusive den blåvita legenden Stefan Selakovic. Livet kan vara sämre.

En hel del av närvarande supportrars snack den här förmiddagen handlar om Svenska Cupen-finalen mot Djurgårdens IF och det slutsålda ”Finaltåget” till Friends Arena. Tänkbar komfort, vagnplaceringar, bistro och alkoholtillstånd, allt behandlas intensivt och i en strid ström. Samtidigt pågår ett träningspass på anläggningens mindre konstgräsplan, åtminstone under passets inledande del, med uppvärmning och efterföljande ”kvadraten” på programmet.

Det är dagen innan match i omgång åtta av årets allsvenska serie. Första matchen på hemmaplan sen den dramatiska avslutningen mot Malmö FF, då Sam Larsson dundrar in kvitteringsmålet för IFK Göteborg, fixar 1-1 och blir hjälte för kvällen. Efter det har två ytterligare A-lagsmatcher spelats. Dels en semifinal i Svenska Cupen (då IFK Göteborg komfortabelt vinner över Öster på Myresjö Arena med storsiffrorna 4-1), och senast i måndagens bortamatch mot AIK på Friends Arena. En match och kanske framför allt en andra halvlek som vi alla helst glömmer. En svartgul överkörning av gigantiska mått, där slutsiffran 3-1 till hemmalaget närmast får ses som ett resultat i underkant.

Synlig blir så en allsvensk tabell, som efter sju omgångar placerar IFK Göteborg på en tredjeplats, med Malmö FF och Helsingborgs IF i kö strax framför. En fjärdedel av säsongen spelad och en tabell som poängmässigt börjar jämna ut sig, åtminstone när det gäller de lag som är placerade i tabellens övre halva. Det gäller med andra ord att ta poäng i morgondagens hemmamatch mot Halmstad BK. Tre till antalet. Någonting annat finns i ärlighetens namn inte.

Förutsättningarna är klara. IFK Göteborg är åter redo för match. Innan dess ett sista träningspass som rundar av med avslutningsövningar där Tobias Hysén, Nordin Gerzic och Philip Haglund nöter skott mot målvakt Marcus Sandberg. Läggs det möjligtvis lite extra finish på möjligheten att ”Sella” genom klassiskt tjöt kommer att bjuda hemmalaget på en påse godis, det i form av ett antal straffar? Tja, varför inte.

Ett antal spelare deltar inte under dagens träningspass. Adam Johansson (uppges från obekräftat håll vara dålig i magen, men tillbaka för spel redan i eftermiddag) och Logi Valgardsson saknas helt. Joel Allansson fortsätter sin rehabilitering, liksom Hampus Zackrisson. Tillbaka i full träning är däremot en för dagen pigg Pontus Farnerud. Även Robin Söder kör för fullt. David Moberg Karlsson, som senast igår uppgavs vara magsjuk, är också med. Av sjukdom syns ingenting. DMK kör på för fullt, även om han kanske är något mindre framträdande än vanligt.

Det är en högst ordinär träning som avhandlas under den dryga timme passet varar. Den senare delen av dagens pass bjuder på premiärspel på naturgräsplanen, placerad närmast Kamratgården. Gräset är i mycket fint skick, även om de omgärdande kanterna av planen vittnar om att pågående dränage av planen inte är fullt genomfört. Spelarna ser i vilket fall som helst ut att trivas med det nya underlaget. De tar ibland ett extra varv runt målet och känner med fötterna på planen, genom att till och från trycka till gräsmattan. Ingenting av underlaget släpper under pågående tvåmålsspel. Våren har kommit till Kamratgården. Äntligen.

Att tempot under tvåmålsspelet är aningens lägre än vanligt, kan möjligtvis ha med det nya underlaget att göra, även om jag ska låta det vara osagt. Nordin Gerzic kör fortsatt på högerkanten, liksom Daniel Sobralense. Att Sobralense får speltid i morgon känns inte som någon direkt vild gissning. Ett inhopp av Pontus Farnerud kan säkerligen även det bli verklighet. Men av insatsen idag att döma, så handlar det inte om en plats i startelvan, utan snarare då ett kortare inhopp. Spännande att följa Pontus utveckling från och med nu blir det hur som helst. Sex långa månader utan matchspel – Välkommen tillbaka!

Dagens avslutande tvåmålsspel bjuder i övrigt inte på något direkt utöver det vanliga, snarare då det motsatta. Tempot är som sagt ett par snäpp lägre än vanligt, ljudnivån på spelarna likaså, koncentrationen är bra, men spelarnas avslut mot mål… på gränsen till mediokra. Avslut på målvakt, avslut över burgavel, avslut förbi stolpar och då är det inte toppräddningar från John Alvbåge och Marcus Sandberg som är avgörande orsak, utan kort och gott – bristen på riktigt vassa avslut. Robin Söder missar, Nordin Gerzic missar, DMK missar… men samtidigt är det vid det här laget ett välkänt faktum att:

Urusla avslut dagen innan match, leder oftast till en urladdning utan dess like i nästkommande livesituation.

På hemmaarenan Gamla Ullevi, inför 13000? blåvita supporters, i strålande solsken, på en lördag eftermiddag, mot en gammal Legend med anhang… det räcker så. Mer än väl.

Vi kör!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: