Analys efter 4-1 mot Öster: Och till slut kopplas den blåvita maskinen på   Leave a comment

image

IFK Göteborg är i cupfinal. ”Ludde” fick därmed rätt. Tack för det!

Sen är det ett svagt Öster Blåvitt möter idag. Blåvitt har chansen att stänga matchen flera gånger om och det redan i första halvlek, men det är bara att säga som det är, avsluten är inte tillräckligt vassa. Dessutom bjuds Öster på en ofattbar mängd fasta situationer, inte minst i form av hörnor. 12 stycken bara i andra halvlek! Tack och lov att kvaliten är så usel som den är.

Det blir den blåvita maskinen som till slut fäller det totala avgörandet – fallet för Öster och respass ur Svenska Cupen.

Från att ha varit minst sagt tveksam i sina avslut under första halvlek, tar David Moberg Karlsson för sig ordentligt efter Östers kvitteringsmål. Resolut och bestämt. Pang så smäller det till, det både en och två gånger. Det bådar gott för framtiden. Inte minst med tanke på att Blåvitt är i starkt behov av ett samkörd forwardspar som ständigt och jämnt producerar en stor mängd mål. Just den biten har Tobias Hyse’n efterfrågat inför årets säsong, vilket är högst förståeligt, med tanke på hur skottproduktionen i Blåvitt såg ut under föregående säsong… om nu någon mäktar med att tänka i de banorna, en sån här dag. Tveksamt. Men likväl ett faktum.

Frågan vid sidan om Blåvitts insats på Myresjö Arena måste ändå bli – Vad sysslade Öster och Växjö med idag?

Glest med folk på läktarna, trots finväder och röd ledig dag. Tröttkörda sen förlusten mot Elfsborg i förrigår? Tunga ben, en usel gräsmatta och obefintlig publikuppslutning… Inget som imponerade, trots en bra start i Allsvenskan, det som nykomlingar med en splitt ny arena. Svagt Växjö. Svagt Öster.

Mattias Bjärsmyrs haltande och uttåg ur matchens andra halvlek är egentligen det enda som oroar. Det ser inte bra ut. Inte i söndags. Inte idag. Om någon behövs på måndag, det i det tuffa bortamötet mot Gnaget, så är det organisatör General Bjärsmyr. Ett antal dagar av spelfri tid skadar inte. Tvärtom.

Final i Svenska Cupen väntar för IFK Göteborg. Motståndet står årets flopplag Djurgårdens IF för. Vad det betyder, om nästan en månad från idag, som enda riktiga chansen att rädda en redan havererad säsong, på Friends Arena, i hemmastaden Stockholm, för storpublik… det tåls att återkomma till. Underskattning av motstånd gör sig inte besvär. Inte på något jävla sätt.

Nu njuter vi idag. I morgon blickar vi åter framåt.

Skål för Blåvitt ska det va!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: