Ludwig Augustinsson om Semifinalen i Svenska Cupen ”Vi vinner matchen”   Leave a comment

Två goe gubs på KG

Två sköna lirare – ett gott häng. Här Sam Larson och Ludwig Augustinsson dagen efter Sams fullträff mot Malmö FF. Foto: Gustav Hessfelt

I morgon är det dags. Årets hittills viktigaste match. Semifinal i Svenska Cupen. Vinst och spel i Europa, det redan i år, står för dörren. Mycket har redan sagts om både match och motstånd, men få vet på riktigt var smålänningarna, de allsvenska nykomlingarna Öster står. Det kan tyckas att det blandas och ges av Öster i Allsvenskan, men samtidigt är laget starkt på hemmaplan. Nybyggda Myresjö Arena i Växjö har endast en handfull matcher på sitt levnadskonto, men är definitivt stark hemmaborg för Öster. Det ska räknas som en direkt fördel för den rödblå semifinalisten. Samtidigt är vilan från föregående match betydligt kortare än för IFK Göteborg (endast två dagar mot Blåvitts sammanhängande femdagars-period). Ett Blåvitt som dessutom avslutar sin match mot Malmö FF på starkast möjligast sätt, där Öster vid en direkt jämförelse tappar sin kvittering mot Elfsborg och i slutänden åker på storstryk. På Myresjö Arena.

Fördelar eller inte, få är de i det blåvita lägret som vet vilket lag som väntar, åtminstone i praktiken. Nog för att Marcus Sandberg mött Öster i Superettan under föregående säsong , då med Ljungskile SK (Mackans spelplats under 2012 för Blåvitts andremålvakt). Ingen ytterligare blåvit spelare har mött morgondagens lag. Förutom en. Ironiskt nog skadad och därför inte med i IFK Göteborgs semifinal-trupp. Det handlar naturligtvis om Blåvitts nyförvärv och före detta spelare i Brommapojkarna Ludwig Augustinsson.

IFK Göteborgs nyopererade vänsterback Ludwig Augustinsson passar på att hylla Blåvitts jobb med lagets defensiv, när jag i helgen träffar honom för en intervju på Kamratgården. Hans positiva ord gäller både årets försäsong, liksom starten av årets allsvenska serie. Det finns i och för sig, enligt ”Ludde” – en del kvar att slipa på när det kommer till det offensiva spelet. Dessutom borde fler mål per match kunna pressas fram framöver, menar han. Men den stabila defensiva stomme som har varit målet inför årets säsong är fortfarande prioriterad.

Morgondagens match i Svenska Cupen kommer på tal och Ludde tar ton om vad han tror väntar IFK Göteborg. Ludde är nämligen en spelare som personligen och i praktiken vet vad som väntar det lag som möter just Öster. Ett par möten mellan BP och Öster under 2012 bidrar inför morgondagens match till matnyttig information.

Viktig match väntar på onsdag Ludde. Porten ut mot Europa. Det behövs inte mer än ett par kliv så är vi där. Vilken chans ger du oss i Svenska Cupen-semin mot Öster?

– Jag mötte Öster förra året med BP. De jobbar hårt och har många hårt arbetande spelare. Det är en ganska rutinerad trupp. De har värvat många rutinerade spelare, så det är ett ganska jobbigt lag att möta. Men vi har ett väldigt bra lag. Det kommer att bli en tuff match, men vi kommer att dra det längsta strået. Vi vinner matchen.

 Trots ditt tillstånd med kryckor och allt… åker du med till Växjö?

– Jag har inte hört någonting om det, utan jag är nog hemma och kör ”rehab” här på Kamratgården. Jag kommer att vara hemma och köra rehab när det är bortamatch, men vara med i omklädningsrummet på Gamla Ullevi när det är hemmamatch.

Med eller inte – Luddes ord är lag!

IFK Göteborg tar sig till Växjö för att nå Friends Arena och en final i Svenska Cupen. I morgon Kamrater är det dags att ta klivet dit.

Mot seger!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: