Blåvit förlust med 1-0 mot Espanyol. Intervju med tränare Eijlert Björkman   Leave a comment

Eijlert på KG

 

Tredje matchen i den turnering som just nu pågår i Förenade Arabemiraten slutar även den med förlust. Vid en första anblick kan statistiken – insläppta mål (7) kontra gjorda mål (1), ge intrycket – att IFK Göteborg är ur slag och på tok för låg nivå som lag, gentemot det motstånd som turneringen bjuder på.

Siffrorna är förvisso nedslående och tre förluster på rad är många, men spelet i respektive match har överlag varit i Blåvitts favör. Däremot har nödvändiga marginaler, i en internationell turnering av den här karaktären, saknats. Avslut mot motståndarens mål har under respektive match oftast slutat resultatlöst. På det sättet vinns inte matcher på den här nivån, mot lag som landslagsspäckade Dinamo Zagreb och världsklubben Espanyol.

Just Espanyol är laget Blåvitt möter under torsdag eftermiddag. I 35 gradig värme presteras en tajt och vägvinnande fotboll, även om IFK Göteborg till slut drar det kortaste strået, då spanjorerna avgör matchen och det genom att sätta en straff. Matchen slutar 1-0. En nedrig avslutning efter en stark blåvit insats, kan tyckas, men IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman har efter avslutad match sin syn klar. 

– På hotellrummet nu efter 0-1 på straff i 73 minuten. Något tveksam sådan. Men bortsett från detta gör laget en riktigt bra match försvarsmässigt. Matchplanen var att stänga och arbeta hårt, då vi visste att motståndarna kommer äga mycket boll. Handlade om tålamod och att löpa mycket och det gjorde killarna. Vi har matchens första målchans, då Damon Kavousi dundrar en frispark via målvaktens fingrar i ribban. Matchens spelas i 35 gradig värme. Viktigt och kul att spelarna mognar i ansvaret på plan och i vikten att arbeta som en grupp. Självklart vill vi vinna, men sättet vi genomför matchen där vi i slutet är nära kvittera. Vi var ganska nöjda själva efter vår bästa match hittills och tredje matchen på fem dagar.

En match återstår innan det är dags för hemresa. Turneringens fjärde match spelas på måndag mot portugisiska Sporting Lissabon. Innan dess lite hederlig sightseeing och turist-tid. Bland annat ska storstaden Dubai besökas.

– På fredag och på lördag ägnar vi tiden åt att titta oss runt, bland annat till Dubai på besök. På söndag tränar vi igen och förbereder för sista matchen mot Sporting Lissabon.

Eijlert Björkman har varit med förr. Men den här gången har det varit mycket ärenden, av inte så vardaglig art, att hantera. Inte helt lätt alla gånger och med ett antal avbräck på truppen är det just nu påfyllning som gäller.

– Kommande natt ansluter Kevin Yamoah, som fick vända på Arlanda på hitresan, då hans pass gick ut inom tre månader. Nu har han nytt pass och IFK har fixat ner honom!

Även Ibrahim Diabate fick vända vid Arlanda, då det inte fanns något visum för honom (arrangörsmiss). Det var även nära att Patrik Karlsson Lagemyr också fått vända hem, då han hade med sig ett gammalt och förlustanmält pass, men med övertalningsförmåga och en lyssnande och förstående passkontrollant så gick det vägen. Lägg därtill att Viktor Edvardsen var magsjuk och spydde hela resan ner, då förstår du att hitresan var lite annorlunda, samt att vi var lite sargade i första matchen mot Dinamo Zagreb.

Den match som vi är mest irriterade på är mot Al Wahda, men min erfarenhet visar tyvärr att varje grupp måste vara med om sådana saker för att förstå verkligheten i fotbollsvärlden och förstå/inse vikten av fokusering på rätt saker.

På måndag är det dags för en sista match mot storklubben Sporting Lissabon. Att få avsluta med vinst och att innan hemresan till Sverige få sätta den blåvita flaggan i topp… visst vore det jäkligt skönt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: