Glad påsk Häcken och tre poäng till Blåvitt   Leave a comment

image

Störst. Bäst. Vackrast! 

Jag konstaterar kort att nu är medias gunstlingar BK Häcken nere på jorden och det med ett brak. Kvar i försäsongen, trevande med en målvakt i Christoffer Källqvist, som även i premiären av årets allsvenska serie, fortsätter sin vana trogen – att vara ojämn. Tack för det!

Men de tre poäng som idag hämtas in är ytterst inte Häckens förtjänst, utan de förtjänas med egen kraft. Tränare Mikael Stahre kör offensivt och där har de flesta fel. Uppfattningen inför match vittnar snarare om att Blåvitts strategi mot Häcken blir att ligga lågt, agera defensivt och satsa på kontringar. Alltid Blåvitts Hannes Westlund och jag gottar oss också under match – åt en Stahre som agerar lurigt och lyckas få full utdelning med hjälp av sitt manskap.

Sam Larsson tar ansvar, lattjar och levererar. Nykritade Jakob Johansson likaså. Mattias Bjärsmyr står förvisso för ett inte helt väntat nickmål, men som han styr och ställer i sin backlinje, med betoning på SIN.

Dagens vinstsiffra kan tyckas smått fantastisk, men samtidigt hade det gått att nå Glad påsk Djurgården-nivå. Flera missar i första halvlek och ett avtrappande spel efter 3-0. För i ärlighetens namn…

Blåvitt är med och visar upp ett färdigt matchspel, det på direkten. Häcken däremot. De är inte med alls.

Vi tackar naturligtvis för det och ser med höjd blick fram emot onsdagens kvartsfinal på Olympia!

Sen ska det i ärlighetens namn nämnas att Häckens arrangemang på Nya Ullevi var under all kritik. Insläppet till borta stå-sektionerna innan match var inte mer än ett dåligt skämt. Det var först när IFK Göteborgs SLO Anders Almgren klev in i bilden (fem minuter innan utsatt starttid) och styrde upp både vakter, insläpp och visitering på egen hand, som det blev fart på grejerna. I paus fortsatte det med kiosk-köer på 20-25 minuter. Det finns ändå något som heter bemanning. 15.000 besökare kan inte vara en omöjlighet att hantera. Snåljåpar! Men, men… en dag som den här blir det lätt ”fade out”. Vi har tre poäng. Det har inte ni.

Glad Påsk Häcken!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: