Efter dagens slutträning för Blåvitt: Tränare Magnus Edlund om läget inför premiären mot Häcken   Leave a comment

image

Mattias Bjärsmyr leder med pondus och kraft sitt IFK Göteborg framåt. Nordin Gerzic däremot, spelar han i morgon? Många undrar, inga får svar.

Det stämmer väl att Nordin Gerzic står kvar efter tvåmålsspelet på Härlanda Park och måttar inlägg. Det brukar han förvisso göra, även när han inte är helt hundra.

I ett längre snack med tränare Magnus Edlund efter träning, lyfts just Gerzic status inför premiären mot Häcken. Kommer han spela, eller inte? Edlund parrerar bort frågan och agerar lurig.
– Han är väl här idag? Då räknas han. Om han sen spelar eller inte, det får du se i morgon.

Personligen tror jag att Emil Salomonsson tar platsen framför högerbacken, vilken i sin tur jag väljer att viga till nyligen anlända Adam Johansson. Nordin Gerzic har under veckan klivit av träningar i förtid och är vad som synes inte uppe i behövlig matchstatus. ”Salo” däremot har spelat åtskilliga matcher under försäsongen på just höger mittfält och gjort det riktigt bra. Jag tippar därfõr – Gerzic sparas till fördel för Salomonsson.

Adam Johansson har hållt igång med klubblaget Seattle hela vintern, vilket syns. Det finns inget som ens bidrar till en avivikelse under dagens träning. Det ser i ärlighetens namn inte ut som killen någonsin lämnat Blåvitt. En härlig syn.

Det är en tuff och prövande öppning som väntar IFK Göteborg i och med att årets Allsvenska serie drar igång. Tre matcher på runt 10 dagar är ett faktum, då kvartsfinal i Svenska Cupen borta mot Helsingborg IF, sprängts in mellan borta- och hemmapremiär. Innan dess en bortapremiär på ”hemmaplan” i derby-form mot ett laddat Häcken. Ett mandomsprov, tycker jag. En tacksam utmaning, menar Magnus Edlund.
– Spelar du i IFK Göteborg så inspireras du av en uppgift som den här, med flera tuffa matcher på kort tid. Så ska det kännas och det gör det också. Vi är riktigt taggade inför starten av säsongen.

Du är laddad med andra ord?
– Lita på det.

David Moberg Karlsson går av dagens träning lite tidigare än flera av de andra spelare, som kan ses som startspelare i en ”elva” mot Häcken. Edlund väljer när ämnet förs på tal, att lugna ned det hela en aning.
– Det är inga problem för David att starta i morgon. Han vill spela och är med under träningen idag. Är han med i laget för i morgon, då kör han.

Även Kjetil Waehler, småskadad, så sent som in i veckan innan allsvensk premiär, kör för fullt. Han går av bland de sista spelarna, kvar på plan, det efter en timmes intensiv träning. Utan några tecken på smärta stretchar han på vid sidan om plan. Kjetil kör!

Der var stängd träning på Nya Ullevi under en timme på långfredagen. Ett ovanligt inslag i ett annars högst liberalt klimat, där allt alltid är öppet och präglat av tillgänglighet och supporterfokus. Magnus Edlund förklarar orsak därtill.
– Alltså, får vi bara en timme att testa en matcharena på, då gäller det att använda tiden väl. Det hade inte funkat om vi hade haft dagens öppna träning därinne. Vi hade aldrig hunnit med det, så är det bara.

Det finns ett fint foto taget under Häckens träning samma dag… Gräset är fantastiskt fint. Stãmmer det?
– Många gånger ljuger bilden, men i det här fallet är det alldeles riktigt. Mattan är fantastiskt fin. Inte alls hård eller blöt. Det kommer att bli super att spela match därinne, det kan jag säga.

Match är det. Match kommer det att bli. Snart. Väldigt snart. Vad säger då tränare Magnus Edlund om morgondagen.
– Fantastiskt. Det blir ingen påsk för min del, det går inte att fokusera på annat än match just nu. Allt annat med middagar, gäster och så vidare läggs undan. Vi går för tre poäng i morgon. Något annat finns inte. Vi är grymt taggade och så redo det går att vara.

Det är ”All in” som gäller med andra ord?
– Nu är det All in för alla som gäller. Vi kör.

Så är det. Så får det bli. Vi kör folks.

Glad Påsk Häcken!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: