Ligacupen: IFK Göteborg U-17 är ute efter förlust mot Kalmar FF   Leave a comment

image

IFK Göteborg förlorar kvartsfinalen i Ligacupen. Trots sent mål av anfallare Kevin Yamoah, blir det förlust med 2-1. Besvikelsen är naturligtvis stor, även om Blåvitt idag aldrig var riktigt nära. Det är en sån där dag – när allt är snäppet för kort. Tyvärr.

Annars var det just IFK Göteborg som inledde kvartsfinal-mötet på Valhalla bäst. Med en pigg offensiv i högt tempo, där Kalmar backar hem och på typiskt vis spelar avvaktande och defensivt stabbigt. IFK spelar vackert, med en hel mängd finter, tunnlar, dessutom med stort ägande av boll på mittfältet. Kalmar har egentligen bara ett par enstaka omställningar att tala om. Därför är det extra snöpligt att bevittna hur den första förflyttningen framåt för Kalmar ger full effekt. Genom en löpning på högerflanken skickas bollen efter mattan rätt in i box. Pang. 1-0 till Kalmar.

Redan ett par minuter efter Kalmars mål händer det igen, den här gången från vänster. Nu är Blåvitts målvakt för dagen Peter Cavar med på noterna. Räddningen är där och Blåvitt kan ställa om i jakt på en behövlig kvittering.

Paus mellan matchens bägge halvlekar och underläge för Blåvitt, rustar för ett antal byten i andra halvlek. De kommer mycket riktigt och det är ytterst välkommet. Om spelet i första halvlek bjuder på tempofylld och offensiv blåvit dominans, är andra halvlek dess totala motsats. Hafsigt spel, felpass, fastkörningar på mittbackar och en överlag för ”kort rock” på plan, för snarare hemmalaget än längre ifrån en tvungen kvittering.

Kalmar uttnyttjar tillfället och det på nedrigaste sätt. Då Blåvitt tvingas flytta upp laget lite extra, i jakt på en kvittering, fiskar Kalmars forwards efter tillfällen att bryta och störa Blåvitts spel. I mitten på andra halvlek får de napp. En brytning av uppspel från blåvit mittback, där Peter Cavar följer med upp i plan, leder till snabb replik med en chip över målvakt som följd. Ridå ned och 0-2.

Nu byts Kevin Yamoah in i andra halvlek (Happy Johnson går ut). Ett byte som i slutet av matchen mycket riktigt bär frukt. Men för sent!

När Yamoah gör 1-2 i matchen är tiden redan förbi. Domaren blåser i nästa moment av. Kalmar sträcker nävarna i skyn. Blåvitt står stilla kvar på plan.

Ligacupen är över för i år. IFK Göteborg är utslaget. Besviket, som sagt. Men rättvist. Kalmar är det starkare laget, åtminstone för dagen. Om det råder inga tvivel.

Blåshålet Valhalla överges härmed en sista gång, då försäsongen nu definitivt är över för i år. Nästa gång ett besök tar vid på Valhalla är det sommar och sol med Gothia Cup. Väl mött då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: