Ligacupen 2013: IFK Göteborg U-17 är i kvartsfinal   Leave a comment

image

Kramkalas efter slutsignal och obligatoriska handskakningar. De blåvita killarna i U-17 går nu vidare in i Ligacupens slutspel. Foto: Guld Alex.

Det blev vinst för IFK Göteborg U-17 i den sista av tre gruppspelsmatcher, då laget mötte ÖIS på bortaplan (Öis-gården) under söndag eftermiddag. Slutresultat i matchen blev 4-2, vilket gör Blåvitt till obesgerade vinnare i Väst-gruppen. Nu väntar slutspel med match redan på långfredag. Om det blir hemma- eller bortamatch återstår att se. Lottning av kvartsfinaler i Ligacupen sker i morgon måndag. Först då vet vi bestämt vilket lag och vilken plats som väntar.

Blåvitts tränare Eijlert Björkman kommenterar läget på följande sätt:
– Det står väl mellan Malmö FF och Kalmar FF.  Hoppas och tror vi får hemmaplan. Vi har preliminärbokat Överåsvallen till fredag 11.00.

Eijlert Björkman var efter dagens match riktigt nöjd med lagets insats, liksom med den taktik som fanns med inför match.
– Det var en svår match att spela, då ÖIS bara tänkte på att störa och slå oss. De behövde inte bekymra sig. Det stärker gruppen. Det jag själv hade i bakhuvudet inför match var att vi skulle agera med snabbhet. Det som vi nu också gjorde våra mål på!

Direkt efter match gjorde lagkapten Damon Kavousi klart att det verkligen gick bra idag. Inte minst med tanke på att en hel del spelarförändringar gjorts till dagens match, något även tränare Björkman håller med om.
– Stämmer att det var lite nykomponerat, men så har hela försäsongen sett ut. Bra att få testa och spela med olika alternativ nu, då blir det lättare skapa lösningar längre fram.

Blåvita mål görs idag av:
Happy Johnson (1-0)
Ronni Mleczkovicz (2-1)
Kevin Yamoah (3-2). Ett mycket vackert mål. Ett volleyskott med högern, rakt upp i nättaket. Helt otagbart för ÖIS målvakt.
Patrik Karlsson Lagemyr (4-2)

I morgon måndag lämnar följande spelare (födda 1997) för landslagsläger på Bosön: Alexander Leksell, Viktor Orrö, Rikard Cindric, Omar Hamid och Hampus Dahlqvist.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: