IFK Göteborgs träning på Valhalla: Det råder anfallstapp mot Kalmar   Leave a comment

image

Solen lyser, humöret är på topp, men det saknas spelare, vissa mer än andra. Foto: Guld Alex.

En sista träning, innan den sista matchen, innan Allsvenskan drar igång. Även om kylan gör sig påmind och den mackätande skribenthorden på Valhallas sittplats, får flytta efter solen, vartefter tiden går, så värmer spelet ändå på plan.

Laget är taggat, men desarmerat på ordinarie spelare. En drös juniorer fyller upp platser, när skador och rehab breder ut sig i laget. Borta redan sen tidigare är Robin Söder och Pontus Farnerud. Hjalmar Jonsson är inte redo för spel, inte heller Nordin Gerzic, som enligt tränare Magnus Edlund har en bit kvar innan matchspel kan bli aktuellt.

Därför upptas Gerzics plats i morgondagens trupp mot Kalmar FF, i den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen, av en annan spelare.

– Hampus Zackrisson är med i truppen mot Kalmar. Nordin Gerzic är inte helt hundra än, så vi spar honom ett tag till.

Hedlund får även frågan om läget för David Moberg Karlsson, då han under gårdagens träning klev av pågående pass och idag saknas helt.

– DMK spelar inte mot Kalmar. Vi har beslutat att vila honom. Det är lurigt med den känning han fått i foten, då det kan bli värre framöver. Vi tar därför inga risker i dagsläget.

Vem spelar då bredvid Tobias Hys’en i morgon istället för DMK?

– Vi har tagit med Gustav Engvall i truppen mot Kalmar. Det är klart att vi gärna hade sett DMK med, men när nu forwardssituatonen är som den är, tycker vi att Gustav är en bra ersättare. Han gjort det bra den senaste tiden, även senast i veckan, då i U-21.

Som veckans diskussion härinne på bloggen vittnat om är anfallsfrågan brinnande och kanske än mer nu. Gustav Engvall har funnits med i bakhuvudet ett tag, som just ett alternativ, när anfallsbristen i A-laget tenderat att accelerera. Här tänkte onekligen fler i just de banorna. Gott så. Vem vet, kanske det blir ett inhopp för Gustav mot Kalmar? Vore spännande att se.

Men på listan över prioriteringar inför morgondagens cup-match mot Kalmar, står ändå en punkt över alla andra. En punkt viktigare än allt annat. Seger!

Vi kör!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: