IFK Göteborg U-17/19: Dubbelvinst i Falkenberg   Leave a comment

wpid-A-LkChrCEAI5wMz.jpg

Förvisso inte ett snapshot efter dagens vinster… men essensen är definitivt densamma. Foto: Christian Djuvfelt

Resa till Falkenberg, tidigt i ottan, för IFK Göteborgs båda U-lag (17 & 19). Allt för att ta sig an de första två matcherna i den nya Ligacupen. Två matcher. Två vinster. Dubbel glädje.

U-17 är först ut för dagen. Ett ordentligt underläge på 0-3 vänds i den senare delen av matchen till 4-3 och vinst. Tränare Eijlert Björkman är mycket nöjd efter avslutad match, inte minst med tanke på hur laget agerar i rejäl motvind.

– Seger 4-3 efter underläge 0-3! Victor  Edvardsen gör två mål. På straff Damon Kavousi och därtill ett självmål. Blåste kraftigt och svinkallt. Härlig attityd till vändning och att inte rasa ihop.

Försvarare Damon Kavousi ger även han sin bild av matchen:

– Om första halvlek finns det inte så mycket att prata om. Vi hade motvind. Inget funkade! Vi var helt enkelt inte med! Men sen i andra halvlek så var vi ett helt annat lag, som hittade tillbaka! Trots deras snabba straffmål som de fick i början av halvleken så höll vi kvar och visade vilka som bestämde, antar jag! Nöjd med att vi höll ihop.

U-19 bestämde sig tidigt att inte vara ett dugg sämre än ”yngregänget”. En plan som skulle infrias och det ordentligt. 4-1 redan paus, där inlånade  U-17 spelaren Patrik Lagermyr Karlsson gör alla fyra målen. En näst intill historisk bedrift. 

MEN nu ska inte festen sluta där. Målen fullkomligt haglar in under andra halvlek. Redan innan andra halvlek nått halvvägs är slutresultatet fastställt. 10-1. Jag upprepar 10-1. Sug på den!

Första omgången i Ligacupen är avslutad. Fler matcher väntar och det inom kort. Fortsättning följer…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: