Inför IFK-ÖIS: Mikael Stahre om valet av motståndarlag   Leave a comment

image

Efter ett av otaliga förberedande träningspass, inför årets Copa del Sol-turnering, fick jag tid att diskutera upplägget av försäsong 2013 med IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre.

Förutom inplanerade träningsläger poängterar Mikael Stahre vikten av att se årets träningsmatcher på Valhalla som tävlings-förberedande matcher, inför kommande gruppspel i Svenska Cupen

– När vi nu har fått riktiga tävlingsmatcher, där vi vanligtvis har en lång försäsong, så gäller det att förbereda sig väl. Det blir därför viktigt att få ut så mycket som möjligt av våra träningsmatcher, både under läger och på Valhalla.

Tre träningsmatcher på Valhalla. Det är allt. Sen börjar allvaret. Svenska Cupen är för IFK Göteborg högprioriterad, som alltid när Europa-spel ligger i potten. Valet av träningsmatcher är därför sen länge planerat och klart.

– Just matcherna inför att Svenska Cupen-spelet drar igång är viktiga att få snarlika det motstånd som väntar. Inte minst gäller det sista genrepet inför matchen mot Brage. Här vill vi stå bra förberedda.

En match som idag sparkar igång på Valhalla. ÖIS står för motståndet. Förutom att det vankas derby och blåvit folkfest, ser Mikael Stahre en stor vinst med att just ÖIS står för motståndet.

– Vi bestämde oss för att boka in en match mot ÖIS så fort vi fick spelschemat för Svenska Cupen. Att få en bra inramning är viktigt för alla, inte minst för spelarna. Sen är ÖIS den typ av lag som vi väntar oss möta i nästkommande match mot Brage. Ett lag som låter oss ha mycket boll och som väntar på läge för omställningar.

Så det var just ÖIS som ni ville ha i sista träningsmatchen?

– Man ska komma ihåg att det inte är lätt att hitta bra motstånd under försäsongen. Det är med kort varsel i år och många lag söker bra motståndare. Vi är nöjda med hur det löste sig.

Nu är vi där! Genrep i en sista träningsmatch. Nästa vecka börjar det på riktigt, med allt vad det innebär. En sista ”touch” av offensiven, med en bibehållen stark defensiv. Sol, fylld arena, derby…

Vi kör!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: