Blåvitt på Valhalla – Trãningsrapport i bilder   Leave a comment

image

Slutträning förmiddag innan försäsongsmatch två, även i år mot norska Fredrikstad. Ett lag som sen säsong 2012 fallit ur den norska högstaserien. Därmed inte sagt att morgondagens motstånd är av en klenare karaktär. Senast Fredrikstad besökte Valhalla kvitterade laget i sista sekund, till 2-2. Ett scenario vi helst vill slippa i morgon, tack.

image

Nollgradigt, disigt och fuktigt. Ett väder som mycket väl kan stanna även över morgondagens match, då med antalet fler vittnen på plats. Dagens pass besöks mestadels av supportermedia och tidningsjournalister.Uppslutningen av blåvita spelare däremot, den är närmast total. Endast Pontus Farnerud saknas. Rehab utan kryckor betyder motionssim på Valhallbadet. Så nära resten av gänget som det bara är möjligt.

image

Jogg, uppvärmning och passningsövningar präglar helt första tredjedelen av dagens knappa 90 minuterspass. Koncentrationen är som alltid hög, tystnaden under träningsmomenten påtaglig. Det är bara tränare Mikael Stahre, speaker Mikael Vikla och jag som hörs. Förhoppningsvis ett gott tecken.

image

Emil Salomonsson kör på lika intensivt som resten av laget. Ett faktum närmast osannolikt, inte minst med tanke på vad spelaren i fråga genomgått sen förra säsongens avslut. Det borde inte vara möjligt… men ändå. En syn för ögat gott folk.

image

Kapten Tobias Hys’en och gammelkollegan Mattias Bjärsmyr jobbar i par. Här med fingrarna med i spelet, men tack och lov inte mer än så. Under uppföljande offensiva avslutsövningar, liksom under dagens tvåmåls-spel ser just Hajsen riktigt het ut. Det bådar gott för morgondagen.

image

Tvåmåls-spel följer på ett pass, då offensiv och defensiv del av laget är uppdelat. ”Offensiv del” lägger fullt fokus på inlägg (avlossade från högern, mestadels av Nordin Gerzic) och avslut. Mycket sitter precis där det ska, till John Alvbåges stora förtret. Om det är något som spräcker dagens tystnad (förutom Mikael Stahre) så är det just stämman från mannen i fråga. Den hörs, om man säger så.

Ytterligare en notering görs, därav bilden ovan. Ludwig Augustinsson ömsom står, ömsom sitter på boll, det under hela tvåmåls-spelet. Efter en mindre känning tidigare i veckan står det klart att Ludde antingen sparas till morgondagens match eller vilas och då även i morgon. Personligen hoppas jag på det senare – att försiktighet råder. En bestående skada på årets fina nyförvärv är inget som önskas.

image

Ingen trupp till morgondagens match tas ut efter träningens slut. Den levereras i stället i efterhand på ”KGs whiteboard”, meddelar en pigg Robin Söder. Redo för spel, sugen på match…

Inget att tillägga. Bara att köra. Väl mött i morgon folks!

Samtliga bilder är tagna av Guld Alex. Som alltid mer hjärta än brillians. Take it or leave it!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: