Tobias Sana på väg till AC Milan – falskt eller sant?   Leave a comment

Sana Sana Sana

Matchspel, bänk eller frånvaro, det spelar tydligen ingen roll. Ex-ängeln Tobias Sana är ständigt ”på tapeten”. Foto: Fredrik Aremyr.

Efter att dagens nyhet – Ajax vänsterytter Tobias Sana hårt bevakad av Serie A-klubben AC Milan, går ut på se.sillyseason.com tar ”surret” snabbt vid. Är det här sant, eller är det bara ett av alla de rykten som dagligen florerar på den internationella transfer-marknaden? Är Tobias Sana verkligen redo för spel i anrika Milan? Har han ens presterat något värt namnet än? Frågorna är många, funderingarna ännu fler.

Det är naturligtvis oerhört svårt att värdera den ytterst knapphändiga information, som idag går från italiensk press, vidare genom en svensk transfer-site. Italienska Tuttomercatoweb.com nämner mycket riktigt att AC Milan ”bevakar” Tobias Sana och att så pågått under ett antal veckor. Men därifrån till att något konkret i värvningsväg kommer att ta vid i sommar (som det antyds i artikeln publicerad av se.sillyseason) framgår inte – varken på Tuttomercatoweb eller genom AC Milans officiella nyhetsflöde.

AC Milan uppger däremot på sitt officiella Twitter-konto – att extra intresse för Tobias Sana finns. Förutom Sana är en back utvald som tänkbar spelare (men då från en helt annan klubbadress än Ajax). AC Milan har av gammal tradition alltid haft koll på unga spelare i klubbar, som just holländska mästarklubben Ajax. Därmed inte sagt att AC Milan på något sätt är den enda klubben internationellt, eller ens för den delen i Serie A, med bra koll på Tobias Sana. Just det kan vara en faktor till att Sana är extra intressant, menar Tuttomercatoweb. En rädsla för att andra konkurrerande klubbar hinner lägga vantarna på Sana finns. Som alltid. Vad det rent konkret kan komma att innebära, lämnas som väntat i tystnad.

När det kommer till spelaren Tobias Sana och hans snabba kliv från IFK Göteborg till Ajax, går det naturligtvis att tycka en hel massa. Inte minst omkring områden som: Utförda prestationer, match- och bänktid, frånvaro från klubblag, eventuell avstannad utvecklingskurva och så vidare. Nu är det förvisso inte första gången en klubb i Serie A visar seriöst intresse för Tobias Sana. 

Ex-blåvite Mathias Ranegie går 2012 från Malmö FF till italienska Udinese, men innan transfern genomförs uppvaktar Serie A-klubben Tobias Sana hårt. De erbjuder till slut ett kontrakt som Tobias själv menar ”var något helt annat än Ajax, rent ekonomiskt”. Fotbollsmässigt däremot, där faller valet till slut på Ajax. En typ av fotboll och en klubb som enligt Sana själv ”passar perfekt”.

Men… om nu AC Milan mot förmodan bestämmer sig för att gå ”från ord till handling”, då lär tongångarna vara av helt annan art, än vid det senaste valet mellan Udinese och Ajax… och konstigt vore väl annars?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: