IFK Göteborg U-17: Förlust mot Halmstad BK 1-2   2 comments

Dagen efter Blåvitts A-lag spelar match i Copa Del Sol, spelar även U-17 match. Inga likheter i övrigt, även om det inför respektive match ställs (för försäsongen) likartade frågor. Svar av positiv karaktär erhålls, även om matchernas resultat upplevs störande.

IFK Göteborg förlorar lördagens träningsmatch borta mot Halmstad BK med 2-1. Målskytt för Blåvitt är nyss uppflyttade Ibrahima Diabate, forward, född 1997. Insläppta antal mål (två till antalet) däremot, är enligt IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman missvisande, åtminstone som en återspegling av matchen i stort.

– Vi förlorar med 1-2 (0-2). De gör två mål inom loppet av en minut. Vi är klart bättre i första halvlek. Vi har en boll i ribban och ett missat friläge. I andra halvlek så böljar matchen fram och tillbaka, men efter vårt mål forcerar vi och skapar tryck.

Förlust är givetvis inget som gläder. Men utifrån målsättning och planering, vid den här tiden på försäsongen dessutom, så går det ändå att se positivt på en hel del, menar Eijlert.

– En i stora drag bra match från oss, förutom ödesminuten i första halvlek. Det känns kontrollerat! Det vi jobbat med fungerar ganska bra! Visst, det är tråkigt att förlora, men segrarna kommer. Flera spelare har aldrig spelat ihop förut.

Chans till vinst kommer att ges, då det nu tätnar betydligt mellan matcherna. En lokal cup väntar laget redan om en vecka (spelas på Heden), men innan dess- ytterligare en träningsmatch. IFK Göteborg spelar fredag 1 februari borta mot norska Fredrikstad.

Att notera: Provspel till IFK Göteborgs U-lag pågår. För U-17 truppen prövar (med start i morgon måndag) tre nya spelare. Inga spelarkontrakt är i dagsläget färdiga och påskrivna. Information publiceras under kommande vecka.

 

Annonser

2 svar till “IFK Göteborg U-17: Förlust mot Halmstad BK 1-2

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Vilken nivå håller Blåvitts u-19 lag? menar ifall man skulle jämföra det med ett A.lag.

    • Det går inte att jämföra, därmed faller din fråga direkt. U-fotboll och A-fotboll har för stora skillnader och ska därför inte jämföras. Det är två olika världar, där U-fotboll ska ses som den förberedande och utvecklingsbaserade verksamhet som den är. Inte ens när exempel tas om Div.3-klubbar och deras nivå går det riktat och värdera rätt. Seniorer kontra juniorer, det är för stora steg emellan och ska så vara, kan jag tycka. U-19 eller för den delen U-17 mår bäst av att jämföras med sina egna serier – och där ligger IFK Göteborg på en bra nivå. Se Svff hemsida för utförlig information, ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: