IFK Göteborgs Mikael Dyrestam är tillbaka och det på allvar   Leave a comment

image

Även om nu IFK Göteborgs Mikael Dyrestam tränat tillsammans med laget sen i december och dessutom deltagit under hela träningslägret i Spanien, är det under tisdagens träningspass – en sen länge glömd syn att åter se ”Dyre” i full aktion på en fotbollsplan.

Senaste tillfället jag såg Mikael Dyrestam (på träning innan säsongsslut 2012) såg det mer ut som på bilden ovan. En spelare med hängande huvud, vankandes långsamt utmed sidolinjen, spanandes på resten av gänget… Men saker och ting förändras. Den här gången dessutom i en positiv riktning.
Jag har hållt igång sen den nya säsongen startade. Steg för steg och det fungerar fint. Det är riktigt skönt.

Om kroppen håller eller inte är en ständigt återkommande fråga för Mikael, som trots sina unga år, rent fysiskt, gått igenom en hel del motgångar.
Det gäller som alltid att skynda långsamt, men det fungerar bra, tycker jag. Även om dagens position på mitten var ett tag sen sist, hehe.
Ett tvåmålsspel dirigerat av tränare Mikael Stahre betyder under tisdagens träning i Delsjöhallen en placering som innermittfältare, något Mikael Dyrestam skrattande skakar på huvudet åt.
Alltså, jag kan inte minnas när jag spelade som innermittfältare senast. Det måste vara i något B-lag för hur många år sen som helst.

Men med en säkrad plats på planet mot Spanien, då det nästa vecka vankas spel i turneringen Copa Del Sol, märks ingen tvekan hos Mikael. Han är med på allvar igen. Inget snack om saken.
Absolut. Jag är med i truppen och mitt mål är att spela så mycket som möjligt. Det finns inget annat nu.

Samtalet tar här en annan riktning då lillebror Patrik förs på tal. Inför 2013 uppflyttad till Blåvitts U-19 lag missar oturligt nog mittbacksbrodern föregående helgs stora turneringsspel i Tyskland. Mikael blir genast engagerad och stannar för första gången upp från pågående skovård och förklarar omständigheterna omkring frånvaron.
Brorsan var hemma sjuk. Han och Martin Zanjanchi. Synd, då de spelade riktigt bra. Fan, de slog ju Bayern Munchen. Du vet brorsan blev ju frisk sen,  när det väl drog igång, så lite surt var det allt.

Passet är slut. Efterföljande snack likaså. Ett snabbt handslag, fotbollsskorna i ett vant grepp, sen är det tack och hej och fort ut ur ”Isladan”.

Mikael Dyrestam är tillbaka och det på allvar. Gott e det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: