IFK Göteborgs träning sätter siktet på – Match och Copa Del Sol   1 comment

image
Mikael Dyrestam minst sagt rörlig, liksom nyförvärvet Ludwig Augustinsson, hukande i bakgrunden. Foto: Guld Alex.

Tillbaka i träning. Tillbaka på plats. En ny försäsong. En ny åkarbrasa. Allt är med andra ord sig likt, på gott och på ont.

Många ansikten är (åtminstone vid en första anblick) obekanta, inte minst på grund av alla mössor, neddragna långt nedanför öronen. IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre assisterar därför gärna och länge efter avslutad träning.

Ett flertal spelare saknas på dagens träning, som Nordin Gerzic (stel efter förmiddagens löpträning), Jacob Johansson (förbeder sig för landslagsspel i Thailand), Hannes Stiller (skadad sen tidigare)… Ett antal spelare kör vid sidan om, som Robin Söder och Philip Haglund, men annars är det fullt hus.16 spelare räknas in. Där bland ett flertal juniorspelare, samtliga fortsatt med efter årets första träningsläger i Spanien. Nu även medräknade till nästa veckas Copa Del Sol-läger. Gustav Engvall, Fredrik Alnäs och Hampus Zackrisson, liksom Jonathan Azulay, David Moberg Karlsson, Sam Larsson, Joel Allansson…

Det är mycket ungt i laget. Positivt och spännande. Mikael Stahre gör snabbt klart att beslutet är högst medvetet. – Absolut. Vi ser gärna att de som var med oss på det första träningslägret också är med om ett uppföljande läger med matchspel, vilket Copa Del Sol handlar om.

Träningen i sig är synnerligen ordinär, inte minst med tanke på tidpunkt under försäsongen. Värt att nämnas är att Stahres indelning av offensiv lagdel, i respektive lag, under hela det halvtimmeslånga tvåmålspasset präglas av ung front mot gammal rutin. Att undertecknad står placerad i linje med förstamålvakt John Alvbåge förstärker möjligtvis intrycket ytterligare, men faktum är att de unga spelarna fullkomligt bombarderar Alvbåge med bollar. Det skjuts mer på kort tid än jag just nu kan minnas att jag skådat på… evigheter!

Sen är träning i en svinkall ”Islada” i mitten på januari en sak. Match i ett varmt Spanien mot starkt europamotstånd en helt annan. Enough said.

Däremot är det både roligt och lite ovant att se Mikael Dyrestam i full aktion (inte minst med tanke på att position för dagen är innermittfält). Nyförvärvet ”Ludde” på vänsterbacksposition… är också spännande att följa. Mer om de här bägge herrarna i ett kommande inlägg, då efterföljande diskussioner med båda två naturligt följde slutet av dagens träning.

Väl värt att notera är Mikael Stahres information om att fredagens bollpass, det sista innan Copa Del Sol, kommer att genomföras på Valhalla. ”All in” passar plötsligt väl in igen, inte sant.

Annonser

Ett svar till “IFK Göteborgs träning sätter siktet på – Match och Copa Del Sol

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Ping: IFK Göteborg laddar för Copa Del Sol – Träningsrapport från Isladan « Guld Alex – Blue & White all over

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: