Jugend Euro Cup 2013: En analys signerad Eijlert Björkman   Leave a comment

 

Eijlert på gamla KG

Årets första riktiga ”event” för IFK Göteborgs turnerings U-lag är över för den här gången. Två dagar av resande. Två dagar av spelande. Det är ett genomkört gäng som under måndag förmiddag anländer Göteborg. Efter en gedigen insats under en elit-turnering av europeiskt toppklass, landar laget efter genomfört gruppspel och slutspel (så långt fram som till semi-final) på en fjärdeplats. Det i en inomhusvariant av futsal, med rink, tacklingar och packade läktare… en fjärdeplats av sexton deltagande lag. Det sticker ut ordentligt!

IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman är nöjd med både turnering och lagets insats. På väg hem genom Danmark, tidig måndagsmorgon, skrivs ett första försök till analys ned om äventyret i Tyskland. Här oredigerat, nedplitat på en skumpig buss… håll till godo!

”Nu är vi på danska sidan och i Bröndby om två timmar. Redan när vi startade turneringen misstänkte jag att om vi skulle vara med i slutspelet skulle vi få det tufft. Vi lämnade en del kvalité och erfarenhet hemma. Vi är nöjda med placeringen och att vi gör sex bra matcher, varav fyra som vinnare och  två mindre bra insatser. Vi startar gruppspelet mot Bayern München med en härlig seger. Mot Köln (som sedan vinner eller spelar oavgjort resten och vinner turneringen) leder vi med 2-1 när det återstår 40 sek och tappar två snabba mål. Vi kommer igen bra mot Gaildorf, vilket var viktigt efter tappet mot Köln.
I match fyra på söndag förmiddag slår vi red Bull Zalsburg som krigade för att ta sista chansen att gå till slutspel. Mot Hamburg SV gör vi ett helt regelrätt mål till 3-3, men målet döms felaktigt bort och istället gör dom 4-2. Vi blir tvåa i gruppen efter Köln men före Bayern. Inför kvarten mot Bröndby är vi grymt laddade och det blir en tuff match med en vild formering från Bröndbys sida. De tog ledningen, vi vände och höll undan. Tyvärr fick Alexander Leksell en boll i huvudet med hjärnskakning och ambulanstransport som följd. En tung förlust av en stark försvarsspelare. Vi laddar för semifinalen, men i takt med målen faller vi och orkar inte, då går det fort inomhus. Efter semin får vi 10 minuter paus innan match om tredje pris. De tar snabbt ledningen på ett självmål (studsar fel), gör ett till innan självmål nummer två (missad brytning) allt på fyra minuter. Nu var det helt tomt. Leksell tillbaka i båset men inget spel.
Det här är ingen vanlig inomhusfotboll a la futsal, utan tätt och intensivt med tacklingar över hela planen. Sargspel med oerhört högt tempo. En bra turnering och faktiskt riktigt givande. Vi gav alla spel i varje match och målvakterna delade på uppdragen alldeles storartat fram till semin. Bra arrangemang med knökfullt på läktaren. Drygt 1000 personer hela tiden. Bra start på ett nytt år som vi tar med oss.”

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: