Sportchef Håkan Mild kommenterar Sebastian Ohlssons A-lagskontrakt med IFK Göteborg   Leave a comment

wpid-IMAG2255.jpg

IFK Göteborg gjorde nyligen klart att U-lagspelare Sebastian Ohlsson fått ett seniorkontrakt med A-laget över 2013. Samtidigt lämnades information om att ett utlån till Superettaklubben ÖIS beslutats. Utlånet gäller även det året ut, med rätt att kalla hem Sebastian innan april, eller om så önskas innan sommaren 2013.

Reaktioner, frågor och uppriktig oförståelse har sen informationstillfället florerat bland både blåvita och rödblåa supportrar. Varför ger inte Blåvitt killen ett ordentligt kontrakt? Varför inte ett kontrakt som rymmer någon typ av option, så han inte sticker och så vidare…

När det under gårdagen publiceras en intervju med Sebastian här på Guld Alex-bloggen, blossar diskussionen upp igen. En typisk läsarfråga lyder som följer:

Tackar, trevlig läsning! Fattar dock inte varför man bara skriver ettårskontrakt. Dominerar han kan ju annan klubb norpa honom.

Dags att ge plats för ett klargörande, för hur tänker egentligen Blåvitt den här gången?

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild kontaktas för en kommentar om ärendet. Följande förklaring återges här oavkortat:

– Sebastian är en kille som kommit fram lite senare än sina kompisar men har en potential att blomma ut på riktigt och att få den möjligheten i Superettan är bra! Vi hoppas Sebastian tar den och det är upp till honom om han skall lyckas hela vägen. Sebastian är inte där att han tar en plats hos oss än. Vi vill se att han klarar Superettan därav ett årskontrakt. Gör han det är det definitivt en spelare för oss i framtiden!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: