Året som gick… IFK Göteborg 2012 i bilder   Leave a comment

Även om året 2012 för oss blåvita är ett besvikelsens år, finns det ändå mycket att minnas. Inte minst när det kommer till enskilda händelser, förändringar och satsningar.

2012 kommer för alltid att stå ut som året när IFK Göteborg gick från gammalt till nytt – vare sig det gäller fasciliteter, spelare eller ledning. 2012 är prövningarnas år. Laborerande och trevande försök utmärker en hel säsong… det kan därför vara på sin plats att en sista gång ägna en stund till att blicka tillbaka på året som gick.

Här ett axplock av de nedslag som jag, tillsammans med fotograf Fredrik Aremyr, noterat och dokumenterat under året. Ett gott nytt år önskar vi er alla!

image
Tidigt i våras fick Supporterklubben Änglarna gå på en första husesyn av nya Kamratgården. Här syns omklädningsrummet man aldrig glömmer.

image
Kapten Tobias Hysen intervjuas inför säsongsstart, mars 2012. Inte många ord ska visa sig stämma överens med verkligheten när väl säsongen summeras. Hårt och hemskt, inget annat.

image

Den nya blåvita tröjan med Prioritet Finans på bröstet presenteras på ”invigningsdagen av nya KG”. Uppmärksamheten är stor och ska komma att bestå… inte minst när det kommer till de där bokstäverna PF.

image

Blandade känslor bland supportrar när ex-gnagare Mikael Stahre kliver in på Kamratgårdens gräsmatta, iklädd klassiskt IFK Göteborgs-ställ. Känslorna ska egentligen aldrig lägga sig, utan MS fortsätter att beröra året igenom, liksom in i nästa.

image

En halv trupp spelare är utbytt till säsongsstart av Allsvenskan! Frågan är när det hände senast? Nytt, nytt och åter nytt, årets signum personifierat.

image

Omgång 1-5 är närmast att betrakta som en total katastrof, åtminstone poängmässigt. Syns det?

image

Något annat att ägna sig åt… I maj sker ett gigantiskt nostalgiskt jubileums-firande av Uefa-gulden 82 & 87. Ett tifo utöver det vanliga rullas ut på Kommandobryggan. Vackert!

image

En sista? intervju genomförs på Gamla Ullevi. Kort därefter lämnar vårens hetaste spelare Tobias Sana Blåvitt. Ny destination blir holländska Ajax. En drömresa utan dess like, ska det snabbt visa sig.

image

En ex-blåvit hjälte besöker stan, inte bara en (här med Islands landslag), utan två gånger! Vid båda tillfällen genomförs ingående intervjuer. En av alla de oerhört saknade, framför allt i år.

image

En annan av de ”oerhört saknade” gör i slutet av sommaren ett kort besök på GU. Ett lyckosamt sådant ska det visa sig, då Bjärsa under hösten tar beslutet att ansluta till IFK Göteborg. En av årets få riktiga lyckoträffar är ett faktum. Gott e det!

image

IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson gör under hösten klart att det inte blir aktuellt med omval 2013. Detsamma ska komma att gälla klubbdirektör Seppo Vaihela, även om orsaken därtill ska visa sig vara vitt skild Kent Olssons.

image

En sista riktigt stor händelse ska sätta sin prägel på både säsong och avslut av densamma. När Stefan Selakovic springer av planen, hemma på Gamla Ullevi, är det en sann blåvit legend som tar farväl. Motvilligt men med stolthet i bröstet låter han sig hyllas av både fans och lagkamrater. Saknaden är stor, respekten ännu större. DIF hemma i sista matchen och 1-0 signeras av Sella själv. Snacka om att sluta med flaggan i topp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: