IFK Göteborg är vinnare av Skövde Futsalcup 2012 – Segerintervju med Patrik Karlsson Lagermyr   Leave a comment

image

Vild glädje utbryter när det står klart att IFK Göteborg är årets vinnare av Skövde Futsalcup. Foto: Christian Djuvfeldt, IFK Göteborg.

IFK Göteborgs nya mixade U-17/19 lag deltar under lördagen i Skövde Futsalcup. Målsättning för Blåvitts nykomponerade U-lag är främst att cupen ska ge nödvändig matchträning inför kommande tuffa turnering i Tyskland, januari 2013.

Nu ska det visa sig att ett endaste vinstrace präglar lagets deltagande. Från genomförandet av tre obligatoriska gruppspelsmatcher, till efterföljande slutspel med straffdrama i både semifinal och final, registreras inget annat än vinster. Total blåvit dominans kort och gott!

Efter lördagskvällens final-match står det klart att IFK Göteborg tar med sig både vinnarrus och segertrof’e hem till Götet. Läge därför att kontakta mittfältare Patrik Karlsson Lagermyr, framröstad till Blåvitts bästa spelare under cupen.

Ok, Patrik. Vinnare av Skövde Futsalcup 2012, efter gruppspel och slutspel, sammanlagt sex matcher på en enda dag. Grattis!
Tack så mycket!
Hur ser du på lagets och din egen insats cupen igenom?
Eftersom vi aldrig har spelat eller tränat inomhus så gjorde vi en grym insats. Vi spelade väldigt bra. Eftersom alla presterade bra så gick det bra för mig med. Det var lätt att spela med så bra spelare
Så blir du också vald till lagets bästa spelare. En kommentar, tack.
Det beror på självförtroendet. Jag känner förtroendet från mina medspelare och ledare som gör att jag vågar spela mitt spel. Plus att det var väldigt roligt att spela.
Vad är din roll som spelare mer exakt? Berätta gärna lite om dig själv som spelare, då kanske inte alla känner till dig så väl.
Jag ser mig själv som en liten spelare med bra spelförståelse och bra teknik. Jag vill ha mycket boll och hitta instick.
Din naturliga position i laget,  enligt dig?
Jag får spela på ”mittmitt”, men jag föredrar att spela som släpande anfallare, mellan deras backlinje och mittfält.
Nu har ni fått er en ordentlig dos matchträning inför kommande turnering i Tyskland, januari 2013. Tufft motstånd väntar. Vad tar ni med er från nyss genomförda vinstmatcher?
Vi vet ju att det kommer att bli tuffare i Tyskland än vad det var igår. Det vi tar med oss är att vi spelade bra och att vi känner oss bekväma med varandra.
Låter fint. Förresten, hur firade ni gårdagens seger med vacker vinsttrof’e och allt?
Haha, vi firade med att sjunga i duschen. Alla var glada och alla var fulla med energi även om att vi hade spelat så många matcher. Det var underbart.
Bara kvar att önska lycka till inför kommande turnering då. Lite julledighet och sen blir det åka av, eller?
Tack så mycket! Jadå, det är bara att köra all in efter ledigheten.
Låter fint det. Något att tillägga innan vi bryter för den här gången?
Att jag är stolt över laget, annars ingenting speciellt.
Gott. God jul och gott nytt år. Vi hörs.
Detsamma. Vi hörs framöver.

Ett större reportage om kommande turnering för IFK Göteborgs U-17/19 lag 2013, kommer att publiceras på Guld Alex-bloggen och det i god tid före turneringsstart.

Inom kort publiceras även en intervju med tränare Eijlert Björkman, där cupvinst och stundande turnering tas upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: