Blåvitt – Utkiken 4-2: Eftersnack med tränare Eijlert Björkman   9 comments

image

Vinst i första träningsmatchen för IFK Göteborgs nya U-17 lag med siffrorna 4-2, det i full snöyra, bådar gott för framtiden. Framför allt för fortsättningen av försäsongen, menar lagets tränare Eijlert Björkman.
– Killarna gör det bra idag. Framför allt tycker jag att vår offensiv fungerar väl. Vi hittar ytorna och då kommer också målen.

Det är ett ungt gäng, flera nya killar är födda så tidigt som 1997. Inte många av årets tidigare U-17 spelare syns till och även Eijlert trycker på matchens tidigt satta speldatum.
– Det är fortfarande tidigt på försäsongen, så det går inte att säga för mycket om var laget står än. Men med tanke på dagens snöfall, så gör killarna det riktigt bra.

En punkt av allmänt intresse är att U-serierna ändras inför kommande spelsäsong, åtminstone till namnet.
– Nu slipper vi tidigare rörighet som till exempel Pojkallsvenskan och Juniorallsvenskan medfört. Nytt för 2013 är att serierna följer i samma stil som U-21 och Allsvenskan. Pojkallsvenskan blir U-17 Allsvenskan och Juniorallsvenskan U-19 Allsvenskan. Tanken är även att en U-15 Allsvenska ska skapas, men där är vi inte än.

En första träningssäsong med ett delvis helt nytt lag är en lång resa att göra, men Eijlert ser positivt på både start, match och 2013.
– Det kommer att bli spännande att jobba på med det här laget. Vi har en del spelare med idag, som redan spelat en del med oss under hösten. Ett och annat nyförv, som Alexander Leksell (från Zenit), har också anslutit, så det ser bara fint ut. Vinst idag dessutom. Vi jobbar på.

En kopp kaffe senare, upptinad och redo för hemgång. Det har knappt börjat, men det är igång… igen. Gott e det!

Annonser

9 svar till “Blåvitt – Utkiken 4-2: Eftersnack med tränare Eijlert Björkman

Prenumerera på kommentarer via RSS.

 1. IFK som är i fritt fall både i tabell och rent ekonomiskt behöver all gratis påfyllning som finns. Kom ihåg vem som då det först!

 2. Ekonomin är inget bekymmer och alla lag har dippar ibland. Aik har haft malmö helsingborg kalmar m.fl så gå och göm dig

 3. Tjena Guld

  Tack för rapport! Vet du om Alexander möjligtvis är son till, eller på annat sätt släkt med, den gamle IFK-forwarden Fredrik Leksell?

  • Visst är han det Peter. Eijlert berättade just det efter matchen, med en anings stolthet i rösten ska sägas:) Mycket spännande kille att följa.

   • Kul! Ja, han blir intressant att följa. Samma position och tidigt lovande, som far sin. Känns säkert lite extra för en sådan som Eijlert att även få träna ”andra generationen”. För visst bör väl Eijlert ha varit Fredriks tränare för drygt tjugotalet år sedan?

   • Absolut. Eijlert har varit med sen 1982 oh med tanke på att Fredrik leksell är född 1970, så… Jodå, det känns nog lite extra. Bra var han dessutom idag, så mycket spännade att följa framöver. Ytterligare en mittback efter Patrik Dyrestam att hålla koll på alltså:)

   • Tänkte väl det.

    Ok, trodde han var anfallare…

   • Nej, han är mittback. Men i IFK är han åtminstone. Har lite att jobba på bara om han ska nå farsans nivå och framgångar under Guld-eran 90-95. Jisses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: