En välförtjänt homage till legend Stefan Selakovic!   2 comments

image
Ett stort tack Stefan ”Sella” Selakovic – för alla dina insatser i blåvit tröja, i så många matcher, under så många år. Respekt!

Även om nu inte beskedet i sig överraskar nämnvärt. Alltså, det hade varit att betrakta som ett naturligt steg redan vid samma tid för ett år sen. Även 2010 var mycket av Sellas tid på plan minst sagt tveksam, på upphällning… begynnande avslagen. Men därifrån till att ett slutgiltigt beslut levereras – pang och bom över en dag, det är något helt annat.

Det är inte vilken blåvit spelare som helst vi talar om här. Åtta år i Blåvitt och nyckelspelare under guldsäsongen 2007. Lika betydande under den mycket speciella säsong som 2009 blev och för alltid kommer att vara, inte minst för Sella själv. Vidare har Sella varit trogen den blåvita tröjan under samtliga efterföljande år, fram till idag. Tunga år, tunga ben, tungt tungt tungt.

Nu är det slut. Även det tungt!

På söndag är det dags för säsongens sista match. Det är hemmamatch. Årets sista match på Gamla Ullevi. Nu alltså även sista matchen någonsin i blåvit tröja, för en av modern tids viktigaste spelare – den livs levande legenden Stefan Selakovic.

Inplanerad avtackning av ”Sella” är mycket större än matchen i sig. 328 matcher fõrdelade över åtta år, varav 200 i Allsvenskan. 78 mål och mängder av assists, SM-Guld, Cup-Guld, Ärkeängel, segrar, glädje… you name it.

SÅ! Obligatorisk tjänstgöring på söndag för samtliga blåvita supportrar är självskriven. En sista gång ska vi tillsammans sjunga fram vår trotjänare, med följande rader, bevarade i våra blåvita hjärtan för alltid…

Stefan Selakovic, Stefan Selakovic, Stefan Selakovic, Stefan Selakovic.

Annonser

2 svar till “En välförtjänt homage till legend Stefan Selakovic!

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Att säga att Sella var en nyckelspelare 2007 skulle vara som att säga att Nordin Gerzic har varit en nyckelspelare i år. 2007 var året då Sella inte platsade som anfallare. Där spelade Berg och Walle o när Mackan gick till Holland så tog Pontus hans plats. På högerkanten så regerade förstås Alex. Sella fick en del speltid som vänsterytter men övertygade inte och när sedan Tobbe kom så tog han den platsen. 2007 var Sella en komplementspelare.

    • Du har en poäng. Sellas sejour som anfallare blev närmast en besvikelse. Hans framgångar på högern senare, när Alex tappade mer och mer. Vaken reflektion. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: