Blåvitt tar sig an Åtvid – eller en repris från i våras, tack.   Leave a comment

image

Vårens hemmamöte på Gamla Ullevi avslutades på ett mycket trevligt sätt. Dags igen måntro?

I omgång sex av årets allsvenska serie, närmare bestämt 28 april på Gamla Ullevi, var IFK Göteborg det starkare laget. Matchen vanns med 2-1 efter dubbla mål av Hannes Stiller.

Intressant att notera är att morgondagens förväntade startelva inte skiljer sig nämnvärt mot den elva tränare Mikael Stahre tog ut senast lagen möttes. Även om orsak till mönstrad elva, då och nu skiljer sig en aning.

Spelare som förväntas starta i morgon och som var med när matchen blåstes igång i våras är: John Alvbåge, Logi Valgardsson, Hjalmar Jonsson, Kjetil Waehler, Nordin Gerzic, Stefan Selakovic, Tobias Hys’en och Hannes Stiller.

Saknas gör däremot Pontus Farnerud och Emil Salomonsson (båda avstängda), två spelare som båda startade i våras. Dessutom saknas även Mattias Bjärsmyr i morgon. Kanske är just ”Bjärsa” att betrakta som det största avbräcket för laget just nu, då förluster bokstavligen försvunnit, sen den forna blåvita storspelaren åter klivit in på sin mittbacksplats. Återstår att se hur Kjetil och Hjalmar klarar av att hålla upp rörlighet och tempo, om nu Åtvidaberg bestämmer sig för att ösa på, eller för den delen – ligga och fiska efter omställningar.

I vårens möte var det faktiskt just Åtvidaberg som tog tag i taktpinnen och det direkt från start. Blåvitt agerar både chockat och virrigt, framför allt de första 20 minuterna. Men efter gästernas inledande tokräd mattas spelet av en aning. Blåvitt tar sen över mer och mer och med fem minuter kvar av första halvlek sätter Hannes Stiller matchens första mål. Det ska bli ett till innan pausvila. 2-0 kommer precis innan domaren sätter pipan i munnen. Målskytt Hannes Stiller.

I andra halvlek kommer Åtvidaberg tillbaka in i matchen. Blåvitt genomför sammanlagt tre byten under andra halvlek, men blir också av med Kjetil Waehler efter att han dragit på sig gult kort, det två gånger i samma halvlek och match. Blåvitt tvingas därför spela med en man mindre på plan och i 69 minut gör Åtvidabergs Jesper Arvidsson mål.

2-1 ska efter ett för Blåvitt offensivt byte i matchens slutskede (då Nordin Gerzic lämnar planen till fördel för Robin Söder) nära på uppgraderas till 3-1. Åter igen är det Hannes Stiller som går på avslut. Bollen går strax utanför, men resultatet håller i sig. Matchen slutar med vinst för Blåvitt med 2-1.

Då morgondagens blåvita elva är snarlik vårens, samtidigt som hemmalaget är i behov av vinst… ett lag som för övrigt har för vana att ösa in mål på hemmaplan – vill det verkligen till att Blåvitt är vakna och det på direkten. Det finns nämligen inga garantier för att hemmalaget kommer att agera avvaktande, dra ned på tempot och backa hem… inga garantier alls.

Åtvidaberg är starka på hemmaplan. Blåvitt är svaga på bortaplan. Vid förlust landar Åtvid en poäng före i tabellen (34 mot Blåvitts nuvarande 33), något som bara det borde vara tändvätska nog.
Alltså, här ska inte, på blåvit bekostnad, lyftas upp något halvdassigt lag till egen bräcklig nivå, till och med låta laget i fråga passera… inte i den del av Allsvenskan som just nu skakar i dödsryck, då bara en handfull omgångar återstår.

Så… för att tre poäng ska kunna bärgas och tas med hem till Götet gäller följande:

– Koncentration i varje beslut
– Koncentration i varje passning
– Koncentration i varje avslut
– Press i 90 minuter +
– Hjärta i 90 minuter +
– Jävlaranamma i 90 minuter +

Eller som Mikael Stahre lär ha uttryckt saken på dagens träning på Skatås.
– Fullt fokus på att ta med tre jävla poäng hem.

As simple as that.

Nu kör vi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: