Det kördes träning på KG inför dagens match mellan IFK Göteborg och BK Häcken   Leave a comment

image

Ett riktigt ljugargäng högg in på både macka och sparrisoppa signerad Söndagsmackan.

Först av allt! Det är riktigt roligt att kunna rapportera att: Blåvitts U-17 lag nu är klara för slutspel i Pojkallsvenskan. Laget vann idag sin hemmamatch mot Älvsjö med 3-1. Stort grattis!

Vidare har A-laget, precis som planerat, genomfört slutträning på Kamratgården, inför morgondagens hemmamatch mot guldjagande BK Häcken.

Ett supporter-kändistätt sällskap förgyllde dagens träningspass. En träning som uteslutande gick i försvarsspelets tecken. Toll, Erling, Vikla, Söndagsmackan… alla på plats. Stort bara det.

Bra energi präglar för övrigt hela dagens träning.
– Bra försvarsspel, ropar Stahre. Visst är det så. Lagets juniorspelare ger gubbarna en riktig match. Det trixas och vrids, omställningar i expressfart, men de gamla försvar sig som sagt väl.

Tanken att lägga huvudfokus på tajt försvarsspel, med hög press, där Nordin Gerzic tar stort ansvar och styr och ställer totalt på mitten – ett klokt val, med tanke på den offensiv som grannarna från Hisingen i år sitter inne med.

Frågan är väl snarare vilka försvarsspelare som firma Stahre/Edlund väljer att använda sig av mot Getingarna från Hisingen. Logi Valgardsson avstängd i morgondagens match öppnar upp för flera tänkbara alternativ… kan det kanske tyckas.

Tränare Magnus Edlund föredrar i stället att lyfta fram faktorer som: karaktär på match, Blåvitts agerade mot Gais i måndagens derby, liksom vilka spelare som passar bäst mot morgondagens motstånd. Sen handlar det även om Emil Salomonsson. Kan han kliva in på högerbacken eller inte, efter den hjärnskakning han ådrog sig i derbyt mot Gais?
– Laget för i morgon är inte helt klart. Vi vill se hur Emil svarar på dagens träningspass först.

Angående vem som kliver in för Logi är Edlund tydlig och klar i sin uppfattning.
– De unga killarna sparas tills läget är det rätta. Ytterst är det en ledarfråga, det ska man komma ihåg. Hjalmar och Bjärsa ser jag som två passande backar i morgondagens match. Resten är som sagt en fråga om vilka beslut vi ledare tar.

I övrigt ett lag likt det vi fick se mot MFF. Inget mer att tillägga. Ingenting alls.

Vi kör!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: