Dagens blåvita träning visar på… nya rokader   Leave a comment

image

Rokadernas mästare, på gott och ont. Foto: Fredrik Aremyr.

Dagens träning på Kamratgården återges grundligt och sakligt på Twitter. Det är Alltid Blåvitts Peter Sundberg som sin vana trogen ger oss upplåsta löneslavar insyn i träning efter träning. Så även idag. Tack!

Direkt efter dagens förmiddagsträning, går Peter och jag igenom ett antal tecken i tiden… det är nämligen så, att dagens träning åter bjuder på nya rokader. I mängd dessutom.

Det är tydligt att John Alvbåge närmar sig comeback i Allsvenskan. Goda insatser på träning och i U-21 spel höjer chansen till spel, inte minst med tanke på att Erik Dahlin haft en tung period fram till landslagsuppehållet.

Personligen är jag inte övertygad om att ett byte förbättrar Blåvitts chans att ta ytterligare livsviktiga poäng, i kampen för överlevnad, i årets allsvenska serie. Men, men… enligt Peter ser Johns position ut att vara en förstamålsvakts. Rokad nummer ett!

Vad som förbryllar än mer är faktumet att Jakob Johansson under dagens träning flyttas upp i banan! Mittfältsposition ersättar därned den trygga mittbacksplatsen. Här är både Peter och jag rörande överens – att flytta på årets stabilaste försvarare inför söndagens match mot Elfsborg. Nej, tack.

Sen kan kanske Jakob bidra med stabilitet och defensivt kvalit’e på mitten. Men vem tar då och styr upp i Blåvitts mittlås? Mattias Bjärsmyr?

Rokad två är härmed ett faktum.

Sen vittnas det om att Tobias Hys’en kör på mitten och Robin Söder/Daniel Sobralense på topp. Robin Söder som missar det mesta i avslutsväg på dagens träning. Ehh…

Rokad nummer tre.

Sen kan tilläggas att det ser ut som att Logi Valgardson kommer att spela på vänsterbacksposition. Det då Mikael Dyrestam får lämna planen. Lindad, med ömmande högerlår!

Rokad nummer…

Alltså, vad ska man säga om allt det här?

Tja, tufft är det, tufft blir det och tufft kommer det att förbli.

Blåvitt – I med och motgång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: