Blåvitts träning på Skatås – Försvarsfrågan åter vid liv   3 comments

image

Tränare Mikael Stahre med mannar, direkt efter avslutat träningspass på Skatås konstgräsplan. Foto: Guld Alex.

– Vi vill ligga och pressa i högt tempo. Det är precis så det ska se ut.

Mikael Stahre gör klart efter dagens träningspass på Skatås konstgräsplan, att laget är redo och rustat för match. En match på bortaplan, mot GIF Sundsvall. Traditionsenligt en svår match för Blåvitt, med ytterst få segrar genom åren. Det är vad som väntar inför omgång 21 av årets allsvenska serie.

En spelomgång som ställer stora krav på gästande lag, om det så bara ska bli en enda poäng med hem.

Efter en katastrofal plattmatch mot Kalmar FF (förlust med 3-0) är det något av en ”upp till bevis” insats som krävs. Tufft läge i tabellen och en stundande höstsäsong, fylld av möten mot topplag i årets seriespel…

Rådande allvar gör sig genast påmint under dagens slut-träning. Ett större sällskap besökare avbryter vid ett par tillfällen pågående träning. Ett regelbrott för vilken arbetsplats som helst, men samtidigt ett uttryck för besvikelse och frustration. Mikael Stahre har sin syn klar på dagens händelse.
– Jag har respekt för allt engagemang hos supportrar och är rätt van sen tidigare år. Det är väl snarare att träningen avbryts som jag upplever störande, men så är det ibland.

Om Stahre visar på cool attityd utåt, utan oro för vad yttre påverkan kan bidra till, så är morgondagens match något helt annat. Ett riktigt orosmoln ska nämligen torna upp sig under restrerande träningspass.

Alltså, offensivt är det fullt av alternativ. Idag spelar åter Tobias Hys’en till vänster/på topp och Daniel Sobralense i ytan strax bakom. Samtliga offensiva spelare är tillgängliga. Samma sak gäller lagets mittfält. Nordin Gerzic, Pontus Farnerud, Stefan Selakovic, Philip Haglund… Det räcker så.

Nej, det är inte offensiva alternativ det råder brist på i Stahres trupp-material. Det är defensivt som problem visar sig, den här gången av rejäla mått.

Låt oss börja med att räkna bort följande spelare inför morgondagens match mot Sundsvall: Kjetil Waehler (avstängd), Mikael Dyrestam (hemma efter en smäll på gårdagens träning), Hjalmar Jonsson (rehab) och Jonathan Azulay (sparad spelare, ännu inte redo för allsvenskt spel).

Inte konstigt att hemvändande Mattias Bjärsmyr kliver rätt in och tar plats bredvid Jakob Johansson. Bakom det nykomponerade mittbacksparet återfinns även Erik Dahlin. Tre spelare som samtliga var med redan 2007 och som därför ska ses som gamla kollegor, något som syns tydligt under det tvåmåls-spel som varar träningspasset ut.

Men är verkligen Mattias Bjärsmyr redo för match, undrar du säkert nu?

Enligt ”Bjärsa” själv behöver han runt tre veckor för att komma upp i rätt ”flås”. Samtidigt gör Mattias idag klart på Twitter att han är jätteglad över att vara uttagen till morgondagens trupp mot Sundsvall.

Mikael Stahre plockar naturligtvis ut bästa tillgängliga material till varje match. Bjärsa är nu under kontrakt, hel och till synes riktigt spelsugen. Men 90 minuter allsvensk kamp redan i morgon. Jag är mycket tveksam.

Vad Mattias Bjärsmyr visar upp på dagens träning är sitt gamla karaktäristiska ”spelar-jag”. Fysisk och stökig, brytsäker och ständigt uppe i rygg på spelaren framför. Han skapar ytor att vinna boll på, river och sliter, men…

Samtidigt går det lite långsamt mellan varven. Timingen är inte alltid den bästa och han är rejält trött efter endast 30 minuter träning!

Ett inbyte möjligtvis, en kortare period av matchspel – på sin höjd. Men att äventyra uttryckt policy ”skynda långsamt” och riskera skada vid energitapp… rena Bingo-Lotto, säger jag.

Men om nu inte Bjärsa används, vem spelar då bredvid Jakob i morgon?

Det här är Mikael Stahres riktiga nöt att knäcka och det är bråttom.

Förlust… igen?

Nej, det finns inte på den blåvita kartan.

”Vi kör”, hojtar Mikael Stahre som avslut till dagens grupp av besökare. Att applåder då bryter ut går knappast att missförstå.

VI KÖR. FRAAAMÅT KAMRATER!

Annonser

3 svar till “Blåvitts träning på Skatås – Försvarsfrågan åter vid liv

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Bra text!

    Ja, att slänga in Bingo Bjärsa direkt låter sammantaget som ett vågspel. Har trott att det skulle bli Haglund igen som mb. Bästa alternativet kanske ändå vore att låta Allansson få testa ännu en ny position.

  2. Ett vågspel blev det, men som väl var med ett lyckosamt slut. Det är minst sagt förvirrande att vara blåvit i år. Vi håller nästippen ovanför vattenytan…men det var ju inte så här årets säsong var tänkt att gestalta sig. Man blir på något sätt inte förvånad längre. Det lär väl hända en hel del grejer i föreningen efter säsongen.

    • Jag kan bara hålla med. En del av snurrigheten hamnar under lupp i mitt senaste inlägg. Ett inlägg som länkar till det här inlägget, allt sammanvävt… eller kanske ihopsnurrat passar bättre som ordval:/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: