120829 Uppdaterat inlägg: Silly season part 2 – Åter dags för bärs med Bjärs?   4 comments

image

Foto: Fredrik Aremyr för Guld Alex-bloggen, maj 2012.

——————————————————————————–

Uppdatering 120829 14.00:

Gps Mathias Balkander @ balkander gör klart följande på Twitter (från ”säker källa”): Kontraktet med Mathias Bjärsmyr är på 1,5 år. Läkarundersökning görs idag. Officiell presentation sker i morgon torsdag.

——————————————————————————–

Uppdatering 120829 12.00:

Information om att Mathias Bjärsmyr är klar för IFK Göteborg postas under onsdagsförmiddagen ut på Twitter. Vid kontakt med Kamratgården varken bekräftas eller dementeras uppgiften. Däremot lämnas en kommentar om Bjärsmyr:

– Om vi säger att han anländer till oss som spelare… Om ”Bjärsa” kommer hit då blir det absolut en förändring. Han ska gå rakt in i laget och bidra till att vinna, med allt vad det innebär. Annars är det meningslöst. Kommer han hit är det väldigt trevligt för oss.

Vidare information följer kontinuerligt…

——————————————————————————–

Senast IFK Göteborg stötte på Kalmar FF var hemma på Gamla Ullevi, strax innan EM-uppehåll och ett första välbehövligt andrum. För dagen på besök i stan, lotsad runt arenan, till publikens stora förtjusning, var en av de riktiga ”guld-hjältarna” från 2007 Mathias Bjärsmyr.

Då en besökare med ”återkommer tidigast 2020” skrivet rätt över ansiktet… nu tre månader senare, en spelare ratad av en bottenklubb i Holland, klubblös med usel fysik (enligt bottenklubben i fråga?) – med ett nyskrivet kontraktsförlag från sin gamla mästarklubb i handen…

Vad säger det här oss blåvita supportrar?

Och en dag som idag, då vi precis piskats upp grundligt av samma jäkla Kalmar FF, den här gången på deras hemmaplan.

——————————

Är Mathias Bjärsmyr verkligen intresserad av att kliva på den sjunkande rostpråm som hans forna mästarklubb faktiskt är just nu?

Är IFK Göteborg verkligen genuint intresserat av en före detta blåvit mittback som precis öppet ratats av en holländsk bottenklubb?

Är det här månne på sin höjd ett utspel av sann desperation, då Göteborgs-Posten i hastigheten förhör sig om saken?

Handlar det ytterst om att avleda uppmärksamhet från den kris Blåvitt just nu befinner sig i, med en extremt skamlig insats på Guldfågeln dagen innan?

Frågor. Frågor. Frågor. Ytterst få svar.

—————————–

Vidare handlar ärendet/ryktet om: kontrakt, ekonomiska utlägg, kort- eller långsiktig satsning, samt ett prestige-fall från både IFKs och ”Bjärs” sida – En klubblös spelare får ett hål i CVn löst, samtidigt som IFK Göteborg visar handlingskraft mitt under ett akut sportsligt haveri.

Vad som är rätt att göra just nu?

Jag vet inte. Det tror jag det är få som gör. Men att i stället välja att inte göra någonting alls, det tror jag är ödestigert och ett fatalt misstag för alla knutna till IFK Göteborg.

—————————–

Nu är Mathias Bjärsmyr klubblös, vilket i praktiken betyder att en ”stängning av pågående transferfönster” inte berör en kontraktering, som tar vid först i helgen och framåt.

Bra, säger jag då Bjärs knappast spelar gratis, utan i stället kommer att kosta klubben en del. Där förutsättningarna för att en ”deal” ska bli av kort och gott.

—————————–

Inga svar alltså. Inte än. Men intressant att följa fortsatt, så är det. Om inte annat som ett välbehövligt avbräck till det dagliga lidande vi blåvita supportrar, vecka ut och vecka in, tvingas utstå.

Fortsättning följer folks…

Annonser

4 svar till “120829 Uppdaterat inlägg: Silly season part 2 – Åter dags för bärs med Bjärs?

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Relevanta funderingar du tar upp. På bilden ser han dock ut att nästan ha fått en lite oroväckande rondör under sin piké, så Roda kanske inte var helt ute och cyklade. Om Bjärs verkligen kan tillföra något är han förstås ett välkommet nyförvärv. Men man undrar ju hur långt det där kotraktet är som nu ligger på bordet.

    Cyklonmannen
  2. ”Är Martin Bjärsmyr verkligen intresserad av att kliva på den sjunkande rostpråm som hans forna mästarklubb faktiskt är just nu?”

    MARTIN Bjärsmyr? 😀

  3. En liten rättelse bara. Du skriver Martin Bjärsmyr. Lycka till!

    Jonny Bråttom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: