U-17 Pojkallsvenskan: Mållöst i lördagens match på Överåsvallen   Leave a comment

Tanken var att skrapa ihop ytterligare en trepoängare och rusa vidare upp i tabellen, mot säker plats i kommande säsongs-slutspel. Nu blev det inte så. Lördagens match på Överåsvallen mellan IFK Göteborg och IFK Uddevalla slutar 0-0.

Nu speglar inte resultatet matchen. Inte på något sätt. Blåvitt är många gånger överlägsna i sitt spel, både när det gäller skapade målchanser och avslut på mål. Statitstik från matchen bjuder närmast på komiska inslag! Men en boll ska sättas i mål för att det ska bli poäng. Så enkelt, men ändå så svårt… ibland. IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman lämnar besviken över följande rapport:

– 0-0 i matchen. 18-2 i skapade målchanser och 10-1 i hörnor visar väl matchbilden. En duktig målvakt och oskicklighet i att göra det efterlängtade och rättvisa målet. Vi arbetar hårt för det och spelar helt ok i perioder. Det syns att vi är på uppgång spelmässigt. Bittert att inte få tre poäng men starkt att skapa som vi gör.

En debutant på plan drar i alla fall med sig gott betyg, något som Eijlert väljer att lyfta som dagens positiva punkt.

– Otto Sahlen gör en helt godkänd debut för IFK. Han visar upp sig ordentligt och tillför laget kvalité och energi.

En andra plats i tabellen, efter en poäng mot Uddevalla, är fortsatt ändå ett faktum. Snart väntar ny match och med det följer ny chans till vinst och tre viktiga poäng.

– Nu laddar vi för IFK Norrköping borta nästa söndag. En match där vi stannar över i Norrköping då speltiden är redan 12.00 på söndag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: