U-17 Pojkallsvenskan: IFK Göteborg vinner över Sköndal med 4-2   Leave a comment

image

Martin Johansson Zanjanchi är för dagen, precis som Tobias Sana, dubbel målgörare.

IFK Göteborg tar andraplatsen i den pojkallsvenska tabellen (Elit mellersta), då de på hemmaplan besegrar stockholms-laget Sköndal. 4-2 till hemmalaget ger efter 16 spelade omgångar 30 poäng och som sagt – en återtagen andraplats i tabellen.

Söndagens hemmamatch har bokstavligen ”två ansikten”, där första halvlek står för målkalas signerat framför allt Martin Johansson Zanjanchi. 1-0 görs redan i minut 13. När matchuret står på dryga halvtimmen är det dags igen, men där emellan lyckas även Victor Edvardsen göra ett mål. Det står med andra ord 3-0 till Blåvitt efter endast 30 minuter! Det är frågan om inte säsongsrekord i effektivitet uppnås vid just det tillfället.

I andra halvlek går hemmalagets spelkvalit’e ned avsevärt. Tränare Eijlert Björkman har sin analys klar av matchens ”plötsliga” vändning.
– En tuff match i hög värme. Motståndarna är bättre än vad man tror, men lite sårbara bakåt. Första halvlek är vi bra i perioder. I andra är vi inte lika bra. Vi gör ett byte i halvtid där Erik Gunnarsson ersätter Damon Kavousi (som har lite känningar i en vad) och i början av andra kommer Tania Faiq in istället för Martin. Strax efter det byter Patrik Karlsson Lagermyr med Anton Dahlgren (som har två varningar tidigare) och Billhall byter med Viktor Edvardsen. De många bytena gör att vi tappar greppet om matchen. Sista kvarten byter vi in Anton igen mot Blodin Ismail. Anton avgör sen matchen. Med tre min kvar av matchen blir vår målvakt Peter Cavar utvisad (friläge och straff) och Tobias Johansson kommer in, då vi tar ut Tania igen.

Men trots en viss turbulens i andra halvlek avgör IFK Göteborg matchen och det på egen hand. En styrka som Eijlert gärna lyfter fram för att ta med sig till kommande match.
– Vi glädjer oss över tre poäng och flera snygga mål. Vi gick även upp på andra plats i serien och laddar nu med träning varje dag fram till lördagens match hemma mot IFK Uddevalla.

Och… även mot IFK Uddevalla blir Överåsvallen spelplats. En blåvit repris redan då kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: